Springen naar inhoud

- - - - -

Hubble zoekt nieuwe bestemming voor New Horizons.


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Flisk

    Flisk


  • >1k berichten
  • 1270 berichten
  • VIP

Geplaatst op 18 juni 2014 - 04:05

Nadat de ruimtesonde New Horizons over een jaar Pluto bereikt, heeft hij een nieuwe bestemming nodig. Nasa is de zoektocht naar dat nieuwe doel gestart: ruimtetelescoop Hubble zal een geschikt object opsporen in de Kuipergordel.

 

Het zou de eerste keer zijn dat een sonde een kuipergordelobject van dichtbij zou bestuderen. Voor het zover is, zal de ruimtesonde van de New Horizons-missie eerst zijn eerste doel moeten behalen: de sonde vertrok op 19 januari 2006 voor een reis naar Pluto. Nasa verwacht dat hij op 14 juli 2015 bij de planeet aankomt. Daar zal de sonde metingen doen tijdens een flyby. Vervolgens zet de sonde koers naar zijn nieuwe doel.

 

Hubble heeft al eerder een handje geholpen bij de New Horizons-missie. Zo ontdekte de telescoop Pluto’s maan Charon, en vier andere kleine maantjes die de ruimtesonde kan bestuderen. Ook heeft Hubble gevaarlijke stofringen rondom de planeet in kaart gebracht.

 

hs-2014-29-a-large_web.jpg?itok=2jjy2pUK

 

Bronnen:

Lees verder op newscientist.nl

Bekijk ook eens het bericht op nasa.gov

Veranderd door Flisk, 18 juni 2014 - 04:07

Je leest maar niet verder want je, je voelt het begin van wanhoop.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures