Springen naar inhoud

Keuzemogelijkheid voor het onzichtbaar maken van bepaalde schrijvers?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

*_gast_Bartjes_*

  • Gast

Geplaatst op 01 juli 2014 - 18:01

Op sommige sites bestaat de mogelijkheid om berichtjes van bepaalde schrijvers onzichtbaar te maken. Voor de ergste onzinberichtjes wordt dat hier door de moderatoren al gedaan, maar er zijn altijd grensgevallen. Ook heb je drammers die tot vervelens toe hetzelfde herhalen. Bovendien kan het gebeuren dat twee personen er dusdanig tegengestelde opvattingen op na houden dat een zinvolle discussie bij voorbaat is uitgesloten. Dergelijke discussies kunnen dan ook beter niet plaats vinden. Dat inzicht is echter niet altijd bij de beide personen aanwezig. Een goede mogelijkheid om nodeloze ergernis en het opnieuw oplaaien van non-discussies dan toch te voorkomen bestaat uit het bieden van de individuele keuzemogelijkheid om de berichtjes van zekere schrijvers niet meer te hoeven zien. Je ziet dan nog wel dat de betreffende schrijver iets heeft geschreven, maar niet wat. Om dat berichtje weer zichtbaar te maken moet je een extra handeling verrichten. Met die keuzemogelijkheid zou - althans voor mij - een boel nodeloze ergernis kunnen worden voorkomen.

Veranderd door Bartjes, 01 juli 2014 - 18:13


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Typhoner

    Typhoner


  • >1k berichten
  • 2450 berichten
  • VIP

Geplaatst op 01 juli 2014 - 18:21

De grondsituatie in een forum is dat een post er is, of juist niet. En als ze er is, maakt ze deel uit van de discussie. Dat is ook exact het criterium dat gebruikt wordt om te bepalen of een moderator een post dient te verwijderen. Een enkele off-topic post kan per ongeluk wel eens voorkomen en is niet zo erg, maar eens de discussie duidelijk schade oploopt dient er te worden ingegrepen (verwijderen, afsplitsen, etc.).

 

Doelbewust posts negeren is op een manier even erg als off-topîc posten: de bovenstaande regels stipuleren immers dat elke post die blijft staan in principe hoort bij te dragen (dus als ze blijft staan menen de moderators, en dus "het forum", dat dit zo is). Dergelijke posts negeren is dus contraproductief en slecht voor de discussie.

This is weird as hell. I approve.

#3

*_gast_Bartjes_*

  • Gast

Geplaatst op 01 juli 2014 - 19:01

De moderatoren ruimen hier inderdaad de ergste rommel al op. Dat is het punt niet. Maar wat er dan nog over blijft is beslist niet allemaal de moeite waard! En dat is op zich ook niet zo erg. Wel is het contraproductief te reageren op personen die grossieren in drogredenen. Dat leidt enkel tot nog meer drogredenen of een herhaling van zetten. Dan is het veel beter dat je de berichtjes van die personen die naar de ervaring leert niet voor rede vatbaar zijn niet meer ziet, zodat je ook niet in de verleiding komt om dergelijke zinloze discussies aan te gaan. Het gaat op ieder moment hoogstens om twee of drie personen, en die grens kan wat mij betreft ook zo in de programmatuur worden ingesteld.


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures