Springen naar inhoud

Competitiealgoritme


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Kai Herwijn

  Kai Herwijn


 • 0 - 25 berichten
 • 3 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 16 juli 2014 - 16:18

Sinds een paar maanden probeer ik een programma te ontwikkelen, in java, waarmee alle toernooiadministratie beheerd kan worden. (Dus wat zijn de tussenstanden, welke uitslag is er uit welke wedstrijd gekomen en gaat team X door naar de volgende ronde?) Ik begin klein en bouw dus steeds verder uit.

 

Inmiddels ben ik op een punt aangekomen dat ik graag alle wedstrijden binnen een poule zou willen genereren dmv een algoritme. Ik wil het nog even gewoon simpel houden, aantal teams bijvoorbeeld 6, veld hoeft niet benoemd te zijn, uit of thuis maakt me niet uit, iedereen 1 keer tegen elkaar, volgorde maakt me ook niet uit. Hier zijn al diverse topics over het maken van een wedstrijdschema en zie ik iedereen elkaar helpen, maar ik ben dus eigenlijk op zoek naar een waterdicht algoritme.

 

Na wat zoeken op het internet ben ik hier een algoritme tegengekomen wat mij vrij waterdicht lijkt. Helaas begrijp vrij weinig van de wiskundige notaties die daar worden gebruikt en zeker niet genoeg om hier een algoritme van te schrijven voor java. Onderaan de pagina kan een klein programma gedownload worden waarvan ook de code ingezien kan worden. Echter is dit geschreven in een programmeer taal waarvan ik ook weinig tot niets begrijp. Kan iemand mij misschien helpen hiervan iets te begrijpen? Als dat lukt zal het algoritme herschrijven naar iets algemeners, zoals bijvoorbeeld een activiteitendiagram UML.

 

Ik hoop dat iemand mij hierbij zou kunnen helpen. In ieder geval alvast bedankt!

Veranderd door Kai Herwijn, 16 juli 2014 - 16:22


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Math-E-Mad-X

  Math-E-Mad-X


 • >1k berichten
 • 2477 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 juli 2014 - 21:43

String[] teams = {"Ajax", "PSV", "Feyenoord", "Utrecht", "Groningen", "Heerenveen"};
for(int i=0; i<teams.length; i++){
  for(int j=i+1; j<teams.length; j++){
    System.out.println(teams[i] + " - " + teams[j]);
  }
}

Deze code doet waar je naar op zoek bent.

Veranderd door Math-E-Mad-X, 16 juli 2014 - 21:43

while(true){ Thread.sleep(60*1000/180); bang_bassdrum(); }

#3

Kai Herwijn

  Kai Herwijn


 • 0 - 25 berichten
 • 3 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 16 juli 2014 - 22:02

Dat ziet er simpeler uit dan ik me in gedachten had. Eens kijken hoever we hiermee gaan komen. Maar dat ga ik morgen uitproberen. In ieder geval bedankt voor de moeite.


#4

Kai Herwijn

  Kai Herwijn


 • 0 - 25 berichten
 • 3 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 21 juli 2014 - 21:34

Helaas vanmiddag pas naar kunnen kijken. Math-E-Mad-X bedankt voor het script. Hij doet inderdaad wat ik in mijn eerste post vraag.

Echter denk ik dat ik het in die post wat te eenvoudig houdt. Het is best wel prettig als de wedstrijden een beetje netjes verdeeld zijn. Met het script van Math-E-Mad-X zijn er nogal wat teams die veel wedstrijden kort op elkaar hebben. Het algoritime waarnaar ik in mijn beginpost verwees, doet zoiets volgens mij wel. (deze dus http://www.wisfaq.nl...ve.asp?id=22035)

 

Voor de volledigheid heb ik de webpagina van wisfaq! gedownload en bewerkt als bijlage toegevoegd, ook het script wat daar gepubliceerd is heb ik toegevoegd als bijlage. Daarvan heb ik wel de extensie moeten aanpassen van .m naar .txt maar je kunt het script in ieder geval lezen.

Bijgevoegde Bestanden


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures