Springen naar inhoud

SAS:


  • Log in om te kunnen reageren

#1

handels1992

    handels1992


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 09 augustus 2014 - 06:50

1) Als een bedrijf de kwaliteit van zijn telefoons wilt vergelijken met die van zijn concurrenten en van elk n gsm's neemt en de kwaliteit meet en er een ANOVA test gebruikt wordt om de test uit te voeren, Zijn de factorinstellingen dan deterministisch of stochastisch en waarom?
Ik zou zeggen deterministisch door glm want bij stochastisch gebruikt men het mixed model. 
 
2) Je wilt 2 producten gaan vergelijken onder verschillende omstandigheden. Als je een model hebt met 2 factoren(bv A en B) met elk 2 factorinstellingen en je neemt voor elke factorcombinatie van A en B 8 willekeurige proefpersonen waarvan 4 het eerste product testen en 4 het 2e product. Welk model kan hier dan gebruikt worden om deze gegevens te analyseren? 
 
3) Er zijn 3 soorten wagens: elektrische, benzine of diesel. Het onderscheid wordt gemaakt op basis van de fiscale pk, de lengte en de kostprijs per 100km.
=> volgens mij wordt dit model opgesteld volgens het Multinom logit model omdat het niet binair is en men gebruik maakt van de eigenschappen van de respondent ipv eigenschappen van de alternatieven. Klopt dit?
 
4)Bij het model Y=B0+B1*x+foutenterm
met de Bi's de parameters en x de onafhankelijke variabele.
Om de variatie van B1 te verkleinen zal  de variantie van X groot moeten zijn
=> is het correct dat dit wilt zeggen dat de x waarden zo gekozen moeten worden dat ze gespreid zijn eerder dan geconcentreerd?
 
5) wat is het effect van een rotatie op de variantie die verklaard wordt door bv. de eerste factor? (groter/kleiner/onveranderd)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures