[scheikunde] Azijn 10x verdund maar

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 3

Azijn 10x verdund maar

- Opdracht uit het boek
Na een berekening stelt Harry dat het azijnzuurgehalte in azijn in het voorbeeld "zo doe je dat, rekenen aan een titratie" voldoet aan de Warenwet. Hij stelt dat bij de bepaling het azijn tien keer verdund was voordat er getitreerd werd.
 
Volgens de Warenwet moet het gehalte aan azijn tenminste 4 gram/100ml zijn.
 
Molariteit azijn zuur ( zelf berekend ) = 7.36 x10^-2 mol/L
Molariteit omrekenen naar aantal gram/L:
 
7,36 x10^-2 mol/L x ( molaire massa van azijnzuur) 60.05 g/mol = 
4.42 gram/L
 
<b>Volgens het antwoord boekje wordt het vervolgens 10x verdund, </b>
<b>Hierdoor krijg je : 44.2 gram/Liter , Wat hier niet snap is hoe het dan 44.2 gram/Liter is geworden</b>
 
Zou iemand mij dit kunnen uitleggen , voor de rest snap ik het wel  :)  :) 
 
 

Gebruikersavatar
Berichten: 3.963

Re: Azijn 10x verdund maar

Opmerking moderator

Dit onderwerp past beter in het huiswerkforum en is daarom verplaatst.
 

 

 
Reignpowner schreef:Molariteit azijn zuur ( zelf berekend ) = 7.36 x10^-2 mol/L
 Hoe kom je hier precies aan? Dat klopt niet.

 

 
Hierdoor krijg je : 44.2 gram/Liter , Wat hier niet snap is hoe het dan 44.2 gram/Liter is geworden

 
Zou iemand mij dit kunnen uitleggen , voor de rest snap ik het wel  :)  :) 
 

Het is 10x verdund bedoel je? 

  

De titratie werd gedaan met azijnzuur dat 10x verdund was en a.d.h.v. deze waarde bereken je de hoeveelheid azijn in die verdunde oplossing. Begrijp je dit?
 
 

Opmerking moderator

Dit onderwerp past beter in het huiswerkforum en is daarom verplaatst.
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm" - Winston Churchill

Berichten: 3

Re: Azijn 10x verdund maar

Kravitz schreef:  

Opmerking moderator

Dit onderwerp past beter in het huiswerkforum en is daarom verplaatst.
 

 

 
 Hoe kom je hier precies aan? Dat klopt niet.

 

 
 

Het is 10x verdund bedoel je? 

  

De titratie werd gedaan met azijnzuur dat 10x verdund was en a.d.h.v. deze waarde bereken je de hoeveelheid azijn in die verdunde oplossing. Begrijp je dit?

Opmerking moderator

Dit onderwerp past beter in het huiswerkforum en is daarom verplaatst.
 
Ik snap dat het 10x verdund is maar hoe krijg je dan 44.2 g/l? Als je verdund dan doe je er toch water bij..? Zou je stap voor stap kunnen laten zien hoe ze aan deze waardes zijn gekomen

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 51.265

Re: Azijn 10x verdund maar

je hebt al 10 x verdund vóórdat je ging titreren.
 
in die verdunde azijn vond jij 4,42 g/L aan azijnzuur
in de oorspronkelijke (10 x zo "dik") zat dus kennelijk 10 x zoveel azijnzuur, 44,2 g/L 
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Reageer