Springen naar inhoud

- - - - -

Scherpste commerciŽle satelliet levert zijn eerste kiekjes af.


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Flisk

    Flisk


  • >1k berichten
  • 1270 berichten
  • VIP

Geplaatst op 30 augustus 2014 - 16:43

WorldView-3 – de scherpste commerciële satelliet van dit moment – heeft zijn eerste foto’s teruggestuurd. Zelfs details, mensen in een zwembad of een openstaande autodeur, zijn zichtbaar.
 
WorldView-3 werd op 13 augustus gelanceerd. Met een resolutie van 30 centimeter is het de scherpste commerciële satelliet die momenteel in een baan rond de aarde te vinden is. Alleen satellieten voor militaire doeleinden zijn scherper. 

Op 19 augustus opende WorldView-3 zijn ogen. Niet lang daarna volgden de eerste foto’s. En die zijn nu door de eigenaar van de satelliet, DigitalGlobe, vrijgegeven. De vrijgegeven foto’s zijn indrukwekkend scherp. En dan moeten we nog opmerken dat deze een resolutie van 40 centimeter hebben. Amerikaanse regelgeving verbiedt bedrijven namelijk om satellietbeelden met een hogere resolutie dan vijftig centimeter vrij te geven of aan andere partijen dan het leger te verkopen. Binnenkort komt aan die beperking een einde: DigitalGlobe heeft toestemming gekregen om beelden met een resolutie van 30 centimeter vanaf 21 februari 2015 aan eenieder die ervoor betalen wil, te leveren.

zwembad.jpg
 
Bronnen:
Lees het artikel op scientias.nl
Je leest maar niet verder want je, je voelt het begin van wanhoop.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures