Springen naar inhoud

definitie evolutie • Log in om te kunnen reageren

#1

mcfaker123

  mcfaker123


 • >1k berichten
 • 1135 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 augustus 2014 - 16:57

Hallo, 

 

In mn boek staat " de wet van hardy en weinberg zegt dat op voorwaarde dat er geen evolutie optreedt in een populatie, de allelfrequenties constant blijven" 

 

Nu even verder staat er dat evolutiegedefinieerd kan worden als "evolutie is verandering van allelfrequenties"

 

 

Wel kun je de eerste citaat formuleren als volgt " de wet van hardy en weinberg zegt dat als er geen verandering van de allelfrequenties is in een populatie , de allelfrequenties constant blijven". 

 

Dus met andere woorden, de allelfrequenties zullen niet veranderen op voorwaarde dat de allelfrequenties niet veranderen. Dit is toch niet logisch, 

Iemand die weet waar het probleem ligt?

 

 

Bedankt!


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Marko

  Marko


 • >5k berichten
 • 9133 berichten
 • VIP

Geplaatst op 31 augustus 2014 - 16:14

Vermoedelijk noemt je boek hier 2 keer hetzelfde, maar dan in een andere vorm. De genoemde definitie is een logisch gevolg van de Hardy-Weinberg wet. Door te stellen dat allelfrequenties constant zijn wanneer er geen evolutie plaatsvindt, kun je dus ook concluderen dat er bij verandering van allelfrequenties sprake zal zijn van evolutie, op wat voor manier dan ook.

 

Maar het is een beetje een merkwaardige definitie. Allelfrequenties binnen een populatie kunnen ook veranderen als gevolg van migratie tussen populaties. Het is een beetje vergezocht om dat direct al evolutie te noemen.

Cetero censeo Senseo non esse bibendumAlso tagged with one or more of these keywords: biologie

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures