Springen naar inhoud

- - - - -

Boodschap rechtstreeks verstuurd van brein naar brein


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Kwintendr

    Kwintendr


  • >250 berichten
  • 768 berichten
  • VIP

Geplaatst op 04 september 2014 - 17:29

Bedenk een boodschap en verstuur ze met je elektrische hersengolven naar de ontvanger. Voor het eerst is dat gelukt. Door aan een begrip te denken kwam een berichtje van iemand in India rechtstreeks aan in de hersenen van iemand in Frankrijk.

 

De verstuurders in India kregen een EEG-helm, waarmee de elektrische golven in de hersenen worden gemeten. De afspraak was dat je kon kiezen om 'ciao' of 'hola' te versturen. Wie 'ciao' wilde 'mailen', moest denken aan het bewegen van zijn arm en wie 'hola' wilde versturen moest denken aan het bewegen van zijn voet. "Denken aan die bewegingen geeft namelijk de duidelijkst verschillende elektrische signalen. De computer die met de helm is verbonden, vertaalt die signalen in een 0 of een 1, zoals dat gaat in de binaire taal van computers", zegt neuroloog Steven Laureys (Universiteit van Luik).

 

Die boodschap wordt dan verzonden naar een robotarm in een lab in Frankrijk, ruim 8.000 kilometer verderop. De arm zet de 'nul' of de 'één' die binnenkomt om in een vorm van hersenstimulatie. Met een korte magneetpuls wordt een stroom opgewekt in het brein, waardoor hersengebieden kunnen worden gestimuleerd.

 

media_xl_7068494.jpg

 

Lees het volledige artikel

 

Bron: Demorgen

Het Wetenschapsforum heeft ook een facebook pagina!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures