Springen naar inhoud

- - - - -

Buigbare robot gaat draadloos


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Flisk

    Flisk


  • >1k berichten
  • 1270 berichten
  • VIP

Geplaatst op 11 september 2014 - 20:37

Onderzoekers van Harvard University hebben voor het eerst een draadloze zachte robot gemaakt. Het brengt het inzetten van zulke zachte robots een stuk dichterbij.
 
Zachte robots kunnen uitkomst bieden bij allerlei situaties waar het harde metaal van een gewone robot geen uitkomst biedt. Reddingswerkzaamheden bij ingestortte gebouwen bijvoorbeeld, of operaties waarbij (heel kleine) robots het lichaam in gaan. Tot nu toe waren alle zachte robots echter voorzien van een stekker, waardoor de mobiliteit beperkt was.

Nu is het gelukt om een draadloze robot te bouwen, die op zichzelf grotere afstanden kan afleggen. Het apparaat, dat vier armen heeft en zich kruipend voortbeweegt, is een halve meter lang en kan drie kilo gewicht meetorsen. Daarmee is hij aanzienlijk groter dan de meeste buigrobots: die zijn meestal maar een paar centimeter lang. Zowel het draagvermogen als de afmetingen zijn echter noodzakelijk om de robot draadloos te maken. Daar is zoveel apparatuur voor nodig dat de robot wel groot moet zijn om alles mee te zeulen.

kriprobot(1).png

Bron:
Lees het volledige artikel op deingenieur.nl

 

Je leest maar niet verder want je, je voelt het begin van wanhoop.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures