Springen naar inhoud

Mediatie-analyse • Log in om te kunnen reageren

#1

amyhuijberts

  amyhuijberts


 • 0 - 25 berichten
 • 2 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 20 september 2014 - 08:40

Mediatie-analyse!
 
Ik heb een mediatie-analyse uitgevoerd in SPSS met twee moderators en een mediator. Maar nu heb ik een vraagje over de paden:
pad a, b , c' en c. 
 
Want uit de analyses blijkt dat pad c (alleen X-Y) via een binaire logistische regressie niet significant is ( p = 0,237). Dat maakt voor de Preacher & Hayes methode niet uit dus run in de analyses via Process. Hier komt uit dat pad a wel significant is ( p = 0,005) maar pad b niet  ( p = 0,2908). Pad c' is nu echter wel significant (B = 1,6725 en p = 0,0011). Ik heb nu in mijn model gezegd dat er dus een significant effect is van X op Y (gecontroleerd voor M). Maar klopt dit, omdat pad c niet significant is. 
 
Nu weet ik niet welke ik moet opnemen in het model en met welke ik nu de hypothese toets pad c of pad c'. Ik dacht omdat ik het totale model toets pad c' maar begin nu te twijfelen. Heb er al meerdere papers over gelezen maar telkens vinden die het tegenovergesteld pad c significant en pad c' niet-significant. Deze conclusie is natuurlijk erg belangrijk is voor mijn uitkomsten en wil dan ook niet de verkeerde nemen.
 
Kan iemand mij helpen?
 
Groetjes Amy

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Kravitz

  Kravitz


 • >1k berichten
 • 4044 berichten
 • VIP

Geplaatst op 22 september 2014 - 17:45

[mod]Iemand die hier een handje kan toesteken?[/mod]

"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm" - Winston Churchill


Also tagged with one or more of these keywords: overig

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures