Springen naar inhoud

spankracht


  • Log in om te kunnen reageren

#1

*_gast_zenn_*

  • Gast

Geplaatst op 21 september 2014 - 15:38

heeft het universum spankracht 

vaak vergelijkt  men het universum met een ballon die wordt opgeblazen of deeg dat rijst 

 

als ik het nu vergelijk met een elastiek dat men uitrekt en als ik daar dan massa op plaats gaat het minder doorbuigen als er harder aan word getrokken 

spankracht dus 


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Anton_v_U

    Anton_v_U


  • >1k berichten
  • 1620 berichten
  • Validating

Geplaatst op 21 september 2014 - 19:25

Dat is het nadeel van vergelijkingen als die van het universum met een ballon: het beeld klopt in zeker opzicht maar als je de analogie verder doortrekt trek je totaal verkeerde conclusies. Het probleem is dat de experts die zo'n analogie verzinnen wel begrijpen hoever het idee kan worden doorgetrokken maar de mensen die het proberen te begrijpen raken er een beetje van in de war. 

 

Uitstekende vraag maar je zit op een verkeerd spoor. Heeft niets met spankracht te maken, het universum is voor zover we weten niet gebouwd op een stuk rubber of zoiets. De analogie met de ballon is alleen maar bedoeld om te laten zien hoe een stukje van de ruimte (als bijvoorbeeld ons zonnestelsel of onze melkweg) ten opzichte van de rest beweegt.


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures