Springen naar inhoud

- - - - -

Universiteitsgebouw alleen voor onderzoek


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Flisk

    Flisk


  • >1k berichten
  • 1270 berichten
  • VIP

Geplaatst op 02 oktober 2014 - 15:57

In januari 2015 heeft de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam er een nieuw gebouw bij: het O|2. Een gebouw puur voor onderzoek naar de levenswetenschappen. Alle onderzoekers in Amsterdam komen samen op één plek: van het VUmc, de Universiteit van Amsterdam en de VU zelf.

 

Dat betekent dat het hele gebouw in feite een groot laboratorium is met de allernieuwste apparatuur. De huidige faciliteiten van de VU zijn ouderwets - ze staan immers al tientallen jaren - en zitten vernieuwend onderzoek in de weg. Voor de drie partijen is het bovendien duur om een kantine, kantoorplekken en andere faciliteiten los te onderhouden.

 

De samenvoeging levert volgens de VU 30 procent ruimtebesparing op. De 750 man die straks in het 14 verdiepingen tellende gebouw zitten hebben beschikking over laboratoria die zoveel mogelijk gestandaardiseerd zijn; 85 procent van de apparatuur is door iedereen te gebruiken. De overige 15 procent bestaat uit specialistische apparatuur zoals gastoevoer voor zeldzame gassen.

lab.jpg

Bron:
Lees het volledige artikel op deingenieur.nl

Je leest maar niet verder want je, je voelt het begin van wanhoop.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures