Springen naar inhoud

Alkalisatie cacao


  • Log in om te kunnen reageren

#1

LDVich

    LDVich


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 oktober 2014 - 16:25

Beste gebruikers,

 

Zou er iemand zijn die mij een stapje vooruit zou kunnen helpen in het onderwerp 'alkalisatie van cacao'?

Ik ben van plan om hier rond te werken in mijn GIP. Welke (haalbaar voor een leerling uit 6e jaar middelbaar onderwijs) interessante onderzoeken kunnen hier zoal rond gevoerd worden? Kan ik zelf cacao alkaliseren?

 

Ik hoor het graag.

Alvast bedankt,

 

Lucas 


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3678 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 07 oktober 2014 - 19:26

Hoi Lucas,

 

Ik heb geen idee wat een GIP is en wat precies gevraagd wordt. Echter weet ik wel een beetje over chocolade, cacao en aanverwante processen.

In het algemeen is cacao/chocolade een zeer complex product, ik denk dat er wel mogelijkheden zijn voor een uitdagend project.

 

Heb jij al gezocht waarom cacao gealkaliseerd wordt dmv. het proces Dutching?

 

als je dat weet dan kan je gaan kijken naar verschillende parameters en de invloeden die ze hebben (kijk ook naar indivuele bestanden van de cacao als bv. maalgroote, vetgehalte en als je dieper in de stof wilt ook naar de polyphenolen en endorfine precursers)

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!

#3

LDVich

    LDVich


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 09 oktober 2014 - 18:56

Bedankt voor je reactie ArcherBarry !

 

Ik werk rond de flavanolen (en dus polyfenolen) in cacaopoeder. Weet er iemand het exacte receptuur om een naturelle cacaopoeder te alkaliseren ?

 

Alvast bedankt,

Lucas


#4

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3678 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 09 oktober 2014 - 20:39

Een exact recept zal je niet 1-2-3 kunnen vinden nog zal iemand die dat weet jouw snel vertellen. Dit soort gegevens zijn meestal bedrijfsgeheimen.

 

Het beste wat je kan doen is een mail sturen naar cacao producenten (Gerkens (Cargill) en ADM) met jouw project en vragen om monsters niet gealcaliseerd cacao poeder. Liefst een soort met relatief weinig vet en relatief veel vet. Jij kan dan zelf gaan spelen met pottas oplossingen om de poeders te alkaliseren.

 

Waarom geen cacao poeder uit de winkel, simpel je weet niet zeker of die wel of niet gealkaliseerd is en evt in welke intensiteit de alkalisatie heeft plaats gevonden.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures