Springen naar inhoud

Een semi-anarchistisch experiment?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

*_gast_Bartjes_*

  • Gast

Geplaatst op 14 oktober 2014 - 16:56

Een interessant politiek experiment:

 

http://nos.nl/artike...-regels-af.html

 

Geregeld komt op het Wetenschapsforum de vraag langs hoe realistisch het anarchistische ideaal van een staatloze maatschappij is. Probleem bij het beantwoorden van die vraag is dat het (gedeeltelijk) wegvallen van de staatsmacht veelal in crisissituaties plaats vindt, wat niet bepaald de ideale situatie is om het effect van het wegvallen van wetten en bijbehorende handhaving te onderzoeken. Boven gelinkte experiment lijkt mij daarom een interessante testcase.

Veranderd door Bartjes, 14 oktober 2014 - 16:57


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Benm

    Benm


  • >5k berichten
  • 9765 berichten
  • VIP

Geplaatst op 15 oktober 2014 - 01:46

Interessant is het zeker, ben benieuwd of er iets veranderd qua overlast.

Overigens zijn APV's vaak gewoon een stok om mee te kunnen slaan. Hier in utrecht mag je formeel in een groot deel van het centrum geen alcohol drinken op straat. Dit gebeurd echter wel veelvuldig (zowel in gewone weekenden als met evenementen als koningsdag etc), en er wordt normaliter ook niet tegen opgetreden tenzij er sprake is van overlast.

In geval van onverlast kun je je afvragen of zo'n apv iets toevoegt: openbare dronkenschap is als zodanig als strafbaar, maar ik vermoed dat een rechter eerder zal vrijspreken als die dronkenschap niet echt bewezen is. Door het centrum lopen met een open blikje bier is wat gemakkelijker te bewijzen, maar treft iedereen die dat doet, ook degene die even een biertje drinken op koopavond oid.
Victory through technology

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures