Springen naar inhoud

Waarom vinden sommige mutaties vaker plaats in een bepaald orgaan?


 • Log in om te kunnen reageren

#1

rvdw

  rvdw


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 19 oktober 2014 - 14:09

Momenteel ben ik bezig met het schrijven van een verslag over de rol die bepaalde eiwitten spelen in het ontstaan van hersentumoren. Het proces waardoor mutaties in deze eiwitten kanker kunnen veroorzaken, is vaak duidelijk te vinden. Ik merk alleen dat ik meer moeite heb met ontdekken waarom bepaalde mutaties (bijv. IDH1/2-mutaties) nu vaker plaatsvinden in de hersenen dan in andere organen. Is er iemand die het antwoord weet op deze vraag?

Veranderd door rvdw, 19 oktober 2014 - 14:12


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

rwwh

  rwwh


 • >5k berichten
 • 6850 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 19 oktober 2014 - 20:20

Ik ben geen oncoloog, maar ik heb wel wat interessante artikelen hierover de afgelopen paar jaar gelezen. Het lijkt erop dat afhankelijk van het weefsel het DNA in de celkern anders georganiseerd is. Delen die minder gebruikt worden in dat orgaan zitten tegen de wand van de celkern aan, en andere delen van het DNA is meet bereikbaar in het midden van de celkern. Die stukken die relatief loshangen kunnen ook in de knoop raken, en soms verkeerd weer aan elkaar gezet worden. Hoe dat gebeurt is dus afhankelijk van het type weefsel, dus van het orgaan.

Er heeft hierover iets in Scientific American gestaan. Zal even kijken of ik een link voor je kan vinden naar een nieuwsitem hierover.
Kijk eens hier: http://www.scientifi...cts-expression/ . Misschien niet makkelijk te lezen, maar ik denk wel waardevol voor je onderzoek.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures