Springen naar inhoud

Benodigd draaimoment berekenen van zwemkunit


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Anightmare

    Anightmare


  • 0 - 25 berichten
  • 17 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 11 november 2014 - 14:05

Hallo,

 

Voor een stageopdracht moeten ik een machine kunnen laten heffen en draaien. Dit zal gebeuren met hydraulische cilinders en een zwenkunit die aangedreven wordt door een hydromotor. In de afbeelding hieronder is de conceptschets te zien van het project. 

 

IMAG1658.jpg

 

 
Om deze twee onderdelen te kunnen selecteren heb ik verschillende (dynamische) berekeningen gedaan. Voor het berekenen van de benodigde hefkracht kwam ik op relevante waardes uit. Maar bij het bepalen van het benodigde draaikoppel gaat er iets verkeerd.

 

In de onderstaande afbeeldingen zijn twee berekeningen te zien voor het berekenen van het benodigd draaimoment. Hierbij heb ik de ene keer wrijving buiten beschouwing gelaten en later heb ik dit met wrijving gedaan.De uitkomsten van de berekening zonder wrijving zijn in mijn ogen aan de lage kant en die van de berekening met wrijving aan de hoge kant. Hieronder zullen de berekeningen worden uitgewerkt. De traagheden zijn met behulp van Solidworks bepaald.

 

Zonder wrijving:

 

IMAG1681.jpg

 

Met wrijving:

 

IMAG1690.jpg

 

Ik hoop dat iemand mij hier verder mee kan helpen.

 

 


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures