Springen naar inhoud

Penis van slang groeit uit andere weefsels


  • Log in om te kunnen reageren

#1

mark!

    mark!


  • >25 berichten
  • 54 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 november 2014 - 11:51

Op Scientias http://www.scientias...is-bloot/106827 las ik dat bij een slang en hagedis de geslachtsdelen voortkomen uit weefsels waar ook de achterpoten uit voortkwamen, terwijl de geslachtsdelen van zoogdieren voortkomen uit het staartweefsel.

 

Reden hiervoor: de embryonale cloaca (die zich uiteindelijk ontwikkelt tot o.a. de urinewegen) geeft de moleculaire signalen af die aan nabijgelegen cellen en weefsels de opdracht geven om uit te groeien tot externe geslachtsdelen. De locatie van de cloaca bepaalt welke weefsels dat signaal als eerste ontvangen. In bijvoorbeeld hagedissen zit de cloaca dicht bij het weefsel waaruit de ledematen ontstaan. In zoogdieren zit de cloaca dichter bij het staartweefsel.

 

Mijn vraag is of dit nieuws voor jullie niet uiterst verwonderlijk in de oren klinkt (een beetje zoals dat nieuws van die vrouw die zonder cerebellum al 40 jaar oud is geworden, met slechts wat lichte motorische afwijkingen). Maar tevens met de vraag of er meer/andere voorbeelden zijn van afwijkende weefselgroei bij bepaalde dieren. Hoe zit het met de longen/milt/blaas, komen die wel altijd voort uit dezelfde weefsels? is iemand bekend met een, in structurele zin, vergelijkbaar geval?

The most incomprehensible thing about the universe is that it is comprehensible

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures