Springen naar inhoud

Effect van Calcium entry blockers op Hartritme


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Lars van Zwol

  Lars van Zwol


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 22 november 2014 - 13:39

Volgens het boek blokkeren calcium entry blockers de spanningsgevoelige calciumkanalen en verkorten op deze wijze de actiepotentialen in het neuromusculair geleidingsweefsel. Daardoor wordt het hartritme vertraagd.
Hierbij heb ik twee vragen:
- Als de spanningsgevoelige calciumkanalen geblokkeerd worden, worden de actiepotentialen dan niet juist langer (tragere depolarisatie)

- Als de actiepotentialen wel korter worden, wordt het hartritme dan juist niet verhoogd (kortere actiepotentiaal -> meer actiepotentialen in functie van tijd)


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

anusthesist

  anusthesist


 • >5k berichten
 • 6032 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 22 november 2014 - 14:28

Als je het zo opschrijft komt het nogal gek over inderdaad. Maar ga eens terug naar het begin, want hartspierweefsel fungeert qua depolariseren en repolariseren fundamenteel anders dan dwarsgestreept spierweefsel. 

 

Hoe vindt een actiepotentiaal plaats in hartspierweefsel? Dus beschrijf de sequentiële stappen die plaatsvinden tot helemaal aan het einde van de repolarisatie (of refractaire periode). 

 

Als je deze stappen weet en weet welke plaats de trage spanningsafhankelijke calciumkanalen hierin hebben, dan vind je ook je antwoord. 

That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures