[overig] Vragen in verband met materialen

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 246

Vragen in verband met materialen

We kregen in de les enkele vragen om over na te denken, ik heb ze proberen oplossen, maar ben niet 100% zeker over de antwoorden. Zijn deze juist/fout, en indien fout, waarom?
 
1. Aluminiumlegering herkristallisatietemperatuur ~ 250 °C, smelttemperatuur ~ 500 °C. Men vervormd het bij ~ 150 °C, dmv extrusie, tot een raamvorm. Nadien gloeit men het dat er herstel (recovery) is. Welke van de volgende stellingen is juist.
Dezelfde korrels als voordien & zelfde hardheid
Dezelfde korrels als voordien & hogere hardheid
Misvormde korrels & zelfde hardheid
Misvormde korrels & hogere hardheid
 
2. Welke uitspraak over het coordinatiegetal is fout:
CN is afh. v/d dichtheid
CN is afh. v/d lading
CN bepaalt de structuur
CN is afh. van de straal
 
3. Een blok koper wordt samen met een blok nikkel verhit, totdat ze samen gaan diffunderen. Welke soort diffusie is hier de juiste? Met...
Dislocaties en vacatures
Dislocaties en interstitiële holtes
Punt defect en vacatures
Punt defect en interstitiële holtes
 
4. Stalen legering van chroom, nikkel en molybdeen. Men plaatst het in de tuin en zet op de stang een vogelhok. Welk type corrosie kan de stang ondervinden?
Galvanische corrosie 
Pitting
Spleetcorrosie
Spanningscorrosie

Berichten: 28

Re: Vragen in verband met materialen

Ik zou eerder geneigd zijn om bij vraag 2) te zeggen dat het CN niet afh. is van de dichtheid ipv de lading want als je nl van een lading -1 naar -2 zou gaan zul je een extra elektron krijgen dus zal je ionstraal toenemen en aangezien het CN afhankelijk is van de ionstraal zou ik denken dat het wel afhankelijk is van de lading. Ik zie echter niet meteen in hoe het verbonden is met de dichtheid...

Reageer