sponsoring

Moderator: Rhiannon

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 16

sponsoring

Hallo,
 
Mijn school heeft al 10 jaar een sportklas voor mountainbikers een jubileum dus. Om dit te vieren besloot de school de leerlingen een kans te bieden voor een stukje van de zwaarste mountainbiketocht ter wereld. (de cape epic) die tocht vind plaats in Zuid-Afrika dus ik wil er graag aan meedoen. er zijn alleen wel wat kosten aan verbonden €1550,- we moeten dit bij elkaar krijgen door een bijbaantje (heb ik) en eventuele sponsors. Die laatste leken mij wel een handige oplossing. Ik heb veder helemaal geen economische ervaring, dus vroeg ik me af hoe ik zoiets het beste kan aanpakken. Hoe krijg ik een bedrijf zover dat die mij wilt gaan sponsoren? en waar zou ik moeten gaan zoeken voor een sponsor die iets te maken heeft met deze tocht? (ik zat zelf te denken aan bijvoorbeeld een fietsenmaker) maar ik kan me heel goed voorstellen dat zelfs die het niet kan doen, omdat ik me nog geen voordelen voor de sponsor heb kunnen bedenken. De tocht is niet erg bekend en ik al helemaal niet? dus hoe zou ik een sponsor kunnen overtuigen?
 
nog even samengevat: 
 
hoe vind ik een goede sponsor en hoe krijg ik een bedrijf zover dat die mij wil sponsoren?
 
ik hoop dat iemand hier een beetje ervaring mee heeft 
groetjes,
Bijlagen
CapeEpic2012-Main.jpg
CapeEpic2012-Main.jpg (96.12 KiB) 463 keer bekeken

Berichten: 247

Re: sponsoring

Uit je bericht kan ik al opmaken dat je al redelijk juist aanvoelt dat er bij het sponsoren van projecten (voor de meeste bedrijven) een belangrijk aspect van eigen belang meespeelt. Dit hoeft zeker per definitie niet erg of slecht te zijn, want beide partijen kunnen hiervan profijt hebben. "Voordelen" voor de sponsors spelen dus wel degelijk een grote rol bij het vinden van sponsors, dus ik zou starten bij het verzinnen van manieren hoe je iets voor deze sponsors zou kunnen beteken. Je zou ook met sponsors om de tafel kunnen zitten om na te gaan wat zij als mogelijkheden zien. Of neem contact op met andere (wielersport) verenigingen die ervaring hebben met activiteiten die gesponsord worden. 

Ik zou daarnaast ook erg lokaal kijken. Misschien is er wel een bedrijf in de omgeving die bij dit project zou willen steunen. Logo op t-shirt, foto/ artikel in de lokale krant, misschien wel poster op de schoolwebsite,waarop het logo van het sponsor staat allemaal mogelijkheden.

Succes!

 

Reageer