hitler

Moderator: Rhiannon

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Gebruikersavatar
Berichten: 92

hitler

Hallo mensen,
 
Ik zat me af te vragen of Hitler niet gelijk had over blanken mensen dat zij het superras zijn of waren.
 
want elke keer als ik grote namen hoor als Einstein ,en Darwin ,en newton etc zijn het alleen maar blanke mensen.
 
ik bedoel dat je nooit iets hoort over afrikanen zoals mij.
 
want wij afrikanen wij klagen wel altijd over blanken die ons ontvoerd hebben,maar was dit misschien niet onze eigen schuld, dat wij niet zo ver waren in oorlog en wetenschap en handel ?
 
En wat ik ook niet snap is waarom alle ophef over Hitler ,ik bedoel de Romeinen waren ook bloeddorstig en de Vikingen ,en Amerika in Vietnam
 
De Engelsen .hebben meer landen veroverd in de geschiedenis waar Hitler alleen maar van kon dromen.
 
Was het niet een goed lesje wat Hitler aan Engeland gaf ? zodat de Engelsen ook een keer konden voelen hoe het is als je onder vuur staat,wat zij eeuwen tegenover anderen Naties gedaan hebben ?
 
En mensen praten altijd over Hitler dar hij een nazi was en racist,maar ook dat is niets nieuws,want vroeger toen de blanken in Afrika kwamen zagen zij ons ook als lagere wezens en maakte slaven van ons, speciaal de Hollanders want die waren de eerste die met slavernij begonnen ,en de laatste die het afschafte.
 
En wat ik ook niet begrijp is, dat je nu iemand als Hitler had die zij dat blanken mensen het superras zijn,en dan is het ook weer niet goed ?
 
Jullie Europeanen hebben toch een gezegde< in oorlog en liefde is alles toegestaan.
 
Waarom dan die ophef over Hitler ?
 
Wat Hitler deed was niets anders wat meeste Europeanen in het verleden hadden gedaan,noord Amerika in nemen ,zuid Amerika ,Australië ,Afrika,Indonesië etc etc
 
 
excususes voor mijn gebrekkig nederlands

Gebruikersavatar
Berichten: 24

Re: hitler

Hitler zijn ideologie ging verder dan wat andere Europese landen in het verleden hadden gedaan in hun kolonies.

De "eubermensch" of ideale mens was volgens Hitler het arische ras; de blauwogige, blonde ariër. 

Volgens ideologische theoriën van Hitler en andere hoge Nazi's zoals Himmler wouden de Joden het arische ras vernietigen.

De Nazi's waren daarom tegen de Joden en ook omdat ze het Joodse ras onzuiver vinden (Israel waar de Joden leven ligt namelijk tussen Europa, Azie en Afrika in dus daarom dachten de Nazi's dat veel rassen vermengt waren). De nazi's hadden ook iets tegen de zwakkeren in de maatschappij (gehandicapten, zigeuners, homo's). Deze werden in het begin van de jaren 40' naar de beruchte concentratiekampen gebracht om; eerst enkel gevangen gehouden te worden maar later werden uitroeingskampen geopend zoals Auschwitz waar deze volgens de nazi's zwakkeren vergast werden. Hele samenlevingen van mensen uitroeien is volgens mij wat anders dan de mensen onderdrukken in de kolonies. Maar je hebt gelijk dat het niet goed is wat de andere Europese landen in de kolonies hebben gedaan.

Het nationaalsocialistische geloof (Naziisme) werd ook bij de Duitse bevolking opgedrongen. De kinderen die tijdens het bewind van de nazi's in Duitsland geboren werden werden dan ook heel streng opgevoed, ze werden geleerd dat enkel de sterkste mensen goed waren, dat de joden slecht waren, etc.

Zo kregen ze heel hun jeugd lessen, op die manier werden ze gehersenspoeld en wisten ze niet wat goed was of niet.
 
Hopelijk begrijp je het beter en als je nog vragen heb stel ze gerust
 
mvg

Gebruikersavatar
Berichten: 92

Re: hitler

Goed,Hitler was meer geëvolueerd in wreedheden tegen de mens als we het daar op houden,en er zijn 55 miljoen mensen omgekomen,en de wreedheden in concentratiekampen waren geindustrialiseert ,maar toch vind ik het niets meer vreemd,ten eerste is het normaal dat er meer mensen dood gaan ,want er waren ook meer mensen dan in het verleden om dood te gaan ,en ja die blanke suprematie is niets nieuws onder de zon,want in het verleden toen de blanken ons mee namen naar andere continenten,toen zijde ze misschien niet dat ze superieur waren(niet zoals Hitler bedoel ik ),maar dat lieten ze wel blijken.
 
Ok en dan over homo's zelfs vandaag de dag worden er in Saudi arabie etc homo's vervolgd,dat is ook niets nieuws.
 
dan het verschil tussen kolonies en vernietigings- kampen,omdat wij zwarten economisch van belang waren voor de blanken,maar moment dat we dat niet meer waren,werden we verbrand of opgehangen ? wel op kleinere schaal maar even vernietigend en wreed !
 
Ok Hitler verzon er een paar dinges bij bijv om gehandicapten mensen ook dood te maken,maar al dit soort dinges zijn niets nieuw,in de bloedige geschiedenis van Europa ?
 
 
hoe denk je dat wereld oorlog 3 er uit gaat zien dan gaan er miljarden mensen dood,naargelang de tijd gaat en wetenschappelijke evoluties en hoe maar mensen geboren worden,hoe meer mensen ook dood gaan in een oorlog ?
 
Ik denk dat jullie zo een nadruk op Hitler zetten,omdat dit keer jullie zelf zijn aangevallen,en door bare tijden moest leven.
 
tot voor kort in zuid Afrika waren er ook rassen wetten,nobody cares .
 
 
Nu op eens wordt Europa aangevallen en alle toeters en bellen gaan af !
 
 
als wij in Afrika gedenk dagen moesten oprichten voor elke keer dat wij zijn lastig gevallen,dan zouden wij 365 dagen van het jaar vrij zijn !
 
Dank danny

Re: hitler

Het hemd is nader dan de rok.
 
En dat is maar goed ook, want anders zou iedereen zich wereldwijd overal mee (moeten) bemoeien.
 
Ik ben het met je eens dat Hitler (in wreedheid en rassenwaan) niet uniek was. Soortgelijke slachtingen kom je door de hele geschiedenis tegen. De precieze vorm varieert, maar de gedachte dat "de anderen" moeten worden uitgeroeid of onderworpen duikt steeds weer op. 

Gebruikersavatar
Pluimdrager
Berichten: 6.591

Re: hitler

om de gedachten van hitler te doorgronden zou je bijvoorbeeld zijn boek "mijn kamp" kunnen lezen.
dit boek heeft hitler geschreven toen hij 1 jaar in de gevangenis zat.
dit boek mag volgens mij in de nederlandse boekwinkels niet verkocht worden.
maar je kunt het wel aanvragen bij de openbare bibliotheek in je woonplaats. dat is geen enkel probleem.
ik moet je eerlijk bekennen dat ik het boek wel heb gelezen, maar daar wordt je niet echt vrolijk van.

Gebruikersavatar
Berichten: 92

Re: hitler

Meneer aadkr ik zal u proberen wat uit te leggen.
 
Als Hitler nou is zelf een mannetje was geweest die een lafaard was ,dan zou ik zeggen, dat wat hij gedaan heeft met al die mensen massamoord etc een echte vuile streek is.
 
Hij was een held in de 1e wereldoorlog !  Hij heeft een speciale medaille gehad een soort kruis,wat uitzonderlijk was voor een korporaal !
 
Hij nam missies aan om ver achter vijandelijke linies te kruipen of lopen ,of op de fiets zelf.
 
Toen een van die generalen van hem een missie had waarbij de kans om te overleven nihil is ! beloofde die generaal dat een ieder die deze missie zou volbrengen die speciale kruis medaille zou krijgen,Hitler nam de missie per direct aan !
 
Toen hij die missie had volbracht en hij zich melde bij die zelfde Generaal,toen schrok die generaal van Hitler zijn moed en overlevingsdrang 1
 
Afhankelijk wilde hij Hitler die medaille niet geven hij was sprakeloos en geschrokken ! Later heeft hij het Hitler toch gegeven.
 
Nou in dit geval was Hitler geen lafaard !
 
goed dan moeten we het nu hebben over de psychologie van dit soort mensen.
 
Als Hitler vele malen zijn eigen leven gaf voor Duitsland , dan is het normaal dat hij mensen die hij zag als vijanden van het rijk ook meedogenloos ombracht !
 
Omdat hij zelf ook meedogenloos dinges met zijn eigen leven deed voor Duitsland   wat hem vele vele malen bijna het leven had gekost.
 
Die man lag na een gifaanval 1 maand in het ziekenhuis en was 1 maand blind,toen hij bij kwam was het eerste wat hij zij is,ik ben weer gereed voor de strijd ?
 
Ok en nu ?  Duitsland  heeft de oorlog verloren en is er wat veranderd ? niets Nada,Europa is een chaos op dit moment,een multicultureel samenleving is onmogelijk ? kijk maar naar mij als neger ik wordt overal aangekeken en na geroepen op straat ,ben zelfs een keer door Neo nazi's lastig gevallen in Duitsland.
 
 
Ik heb gisteren mijn kamph vluchtig gelezen online ,en wat ik hier in lees is dat Hitler waarschuwde voor de steeds maar snelle verandering die Europa onderging ,hij noemde zijn eigen volk een beetje naïef en goed van trouw.
 
 
Tuurlijk zegt hij die dinges in mijn kamph ,hij was van natura een gewone soldaat,hij wilde nota bene eerst nog een priester of kunstenaar worden,dus van dat soort mensen kan je niet veel verwachten als ze een boek schrijven ,maar er was toch een soort van Duitse boeren blanken instinkt in hem die zij dat er donkere machten boven Duitsland de touwtjes in handen willen nemen of dat waar was of niet doet er niet toe,en het verdrag van Vesaile,hing daar nog eens boven als een strop,mensen hadden geen eten in Duitsland.
 
Ik nodig jullie uit hier op het forum om een keer mee na Afrika te gaan ,dan kunnen jullie zien wat mensen elkaar aandoen als ze desperate worden zonder eten en toekomst ze slachten elkaar af.
 
Ikzelf heb een week zonder eten gezeten op een boot van Afrika naar Europa,na een week geen eten ga je eigen kleren op eten.
 
 
Goed terug naar hitler,
 
Ook zegt hij iets over banken in mijn kampf(ik weet niet eens wat dat woord betekent mijn kamph :) )
 
Nou jullie hebben zelfs gezien wat er is gebeurd met de krediet crisis,op eens ging een bank kapot in een land 8000 km van hier,maar jullie hadden daar erg onder te leiden,ga ook maar is na wie die eigenaars van die banken waren,dan kom je weer terug op Hitler.
 
Dan wil ik wat vertellen,ik zat ooit in Afrika 6 uur lang op de zelfde plek naar de natuur te kijken,en ik zag hoe de leeuwen de koeien op aten ,en hoe de koeien op hun beurt weer gras op aten,en de slangen prooien op aten  etc etc ,er was een moment dat ik vrede kreeg met die wet loop van natuur,alk van die dieren creëerde hun eigen pad,en werden ook slachtoffer van hun eigen pad.
 
 
Maak een reis in de tijd zoals ik nu van michel uphoff begin te leren,ga 600 jaar terug en neem een telescoop mee en ga op de maan zitten en richt je telescoop op Europa ,net zoals ik in Afrika zat in de Sahara,dan zul je zien dat er omstreeks het jaar 1400  allemaal bootjes Europa verlieten om de wereld te ontdekken en op te eigenen,mensen uitbuiten hele naties zijn verdwenen,dan als je nog op de maan zit na 500 jaar dan zie je op eens ook bootjes en vliegtuigen Europa verlaten en tankjes ( 1914  1939) maar die gaan in plaats van koers te zetten naar buiten Europa,gelijk de hoek om  en vallen hun eigen buren lastig.
 
 
 
Dit is ook een voorbeeld van de kringloop van natuur !
 
 
 
Ok terug naar Hilter ,toen de russen nabij waren heeft Hitler en goebels en kinderen van goebels allemaal zelfmoord gepleegd en nog meer mensen.
 
Hitler heeft vergift in genomen en eva brown ook,en hitler heeft zichzelf nog door zijn hoofd geschoten alvorens hij eva doodschoot.
 
 
Dit laatste die zelfmoord heeft mij geschokt,deze laatste act heeft mij echt bang gemaakt voor jullie blanken ? echt bang !
 
Jullie blanken als jullie in iets geloven dan willen jullie zelfs je eigen leven op offeren en dat van jullie kinderen,ongelooflijk.
 
 
Er is geen natie of wereld hier op aarde of buiten in het universum die jullie kan verslaan in oorlog,als jullie geloven in iets zijn de offers die jullie geven waarin jullie geloven bijna goddelijk.
 
 
 

Re: hitler

@ danny binda
 
Laat ik er één citaat uithalen:
 
Als Hitler nou is zelf een mannetje was geweest die een lafaard was ,dan zou ik zeggen, dat wat hij gedaan heeft met al die mensen massamoord etc een echte vuile streek is.
 
Waarom alleen wanneer Hitler een lafaard was? Is het volgens jou dan OK om als leider slachtingen aan te richten en oorlogen te beginnen, zolang je ook zelf maar bereid bent daar alles voor op te offeren?
 
Verder vind ik het niet prettig om als "jullie blanken" te worden aangesproken. Dit is een wetenschapsforum en daarop hoort het niet uit te maken of iemand blank of zwart is of nog een ander huidskleur heeft. Het gaat hier om de aangedragen feiten en argumenten.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 51.270

Re: hitler

Opmerking moderator

In deze topic is zowel het geschiedkundige als het wetenschappelijke een beetje ver te zoeken. En, zoals Bartjes zegt bemoeit de wetenschap zich ook niet met blank of zwart.
 
Hier moet een duidelijk doelgericht discussiepunt komen, en de discussie moet ondersteund worden met feiten en onderbouwing, niet met meningen.
 
Als de topic in deze trant voortgaat zal ze gesloten worden.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Gebruikersavatar
Berichten: 92

Re: hitler

Tja mijn hele leven wordt ik al achtervolgt voor het feit dat ik zwart ben,dus het maakt zeker uit wat voor huidskleur iemand heeft !

En nogmaals ik vindt het absolut niet goed als iemand slachtingen aanricht,maar ik heb wel begrip voor iemand zijn gedragingen gezien zijn verleden
Jan van de Velde schreef:

Opmerking moderator

In deze topic is zowel het geschiedkundige als het wetenschappelijke een beetje ver te zoeken. En, zoals Bartjes zegt bemoeit de wetenschap zich ook niet met blank of zwart.
 
Hier moet een duidelijk doelgericht discussiepunt komen, en de discussie moet ondersteund worden met feiten en onderbouwing, niet met meningen.
 
Als de topic in deze trant voortgaat zal ze gesloten worden.
wat betekent doelgericht ?

Gebruikersavatar
Berichten: 92

Re: hitler

ik wil niemand boos maken hoor ! maar in Afrikaanse taal spreken we altijd over blanke en zwarte is normaal war ik vandaan kom,niemand wordt hier bij beledigt !

Gebruikersavatar
Berichten: 4.320

Re: hitler

Hoe kom je aan het verhaal dat Hitler een held was?
 
Hij is nauwelijks aan het echte front geweest.
Die onderscheiding was min of meer standaard dus ook dat zegt niets.
 
Als je een vechtjas uit die tijd zoekt moet je bij Goring zijn.
In de wiskunde zijn er geen Koninklijke wegen Majesteit.

Gebruikersavatar
Berichten: 24

Re: hitler

Hitler was inderdaad geen held in de eerste wereldoorlog. Hermann Goring wel ja, hij heeft gedient in de luchtmacht. Later werd hij dan ook het hoofd van de nazi Luftwaffe. 

Andere "helden" van de eerste wereldoorlog zoals Ludendorff en von Hindenburg steuden Hitler ook wel zodat hij aan de macht kwam.

Gebruikersavatar
Berichten: 92

Re: hitler

Hier alles wat ik heb geleerd was gister avond
 
dit is van geschiedkundige les
 
 
Ernst Hess moet op verzoek van de Führer in alle opzichten ongemoeid worden gelaten”
 
Uit onderzoek is gebleken dat Adolf Hitler een tijdlang een Joodse rechter heeft gespaard, omdat deze tijdens de Eerste Wereldoorlog diende als zijn compagniecommandant. Hitler diende tijdens de Eerste Wereldoorlog in het Duitse leger. Hij was daarbij koerier en bracht boodschappen tussen commandoposten over. Tijdens zijn diensttijd werd hij twee keer verwond en ontving hij een onderscheiding.
In 1913 werd Adolf Hitler opgeroepen voor militaire dienst in het leger van het Habsburgse Oostenrijk-Hongarije. Hitler verhuisde echter naar München om dienst in het Oostenrijkse leger te ontlopen. Hitler beweerde zelf dat dit was omdat er een te grote verscheidenheid aan rassen vocht in dat leger, maar veel historici vermoeden dat hij gewoonweg de dienstplicht wilde ontlopen. Toen in 1914 de Eerste Wereldoorlog uitbrak, schreef hij zich in voor het Beierse leger. Hij werd toegelaten, ondanks het feit dat hij nog een Oostenrijks paspoort had.
In het leger diende Hitler als koerier, die boodschappen moest doorgeven tussen commandoposten. Daarbij diende hij enkele kilometers achter de linie. Toch maakte hij een aantal grote veldslagen mee, zoals de slag bij Ieper in 1914 en de slag bij de Somme in 1916. Bij deze tweede slag werd hij in zijn been geraakt door een kogel, waarna hij enige tijd moest herstellen. Hij ontving voor zijn prestaties als boodschapper het IJzeren Kruis. Dit was niet een bijzondere onderscheiding in het Duitse leger, maar werd niet vaak uitgedeeld aan soldaten die niet van Duitse komaf waren, zoals Hitler.
Op 15 oktober 1918 werd Hitler verblind tijdens een gifgasaanval. Terwijl hij in het ziekenhuis herstelde ondertekende Duitsland het Verdrag van Versailles, waardoor Duitsland economisch en militair gezien zwaar getroffen werd. Hitler wilde ondanks de wapenstilstand in het leger blijven dienen en werd door het Duitse leger aangesteld om radicale groeperingen in München te bespioneren. Zo kwam hij in contact met de extreemrechtse elementen in die stad.
ditis de link
 
http://www.isgeschiedenis.nl/citaat-uit-het-nieuws/adolf-hitler-in-de-eerste-wereldoorlog/
Heb ik iets verkeerd gezegd ?

Gebruikersavatar
Berichten: 24

Re: hitler

Gewond worden betekent niet dat je een held bent. Dienstplicht ontlopen is ook niet bepaald een heldhaftige daad.

Gebruikersavatar
Berichten: 92

Re: hitler

Waar ik vandaan kom ben je al een held als je 4 geiten hebt,laat staan als je in een oorlog een medaille hebt gehad !

Reageer