Trazodon -> meta-chloorfenylpiperazine valvulopathie?

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 9

Trazodon -> meta-chloorfenylpiperazine valvulopathie?

Hallo,
 
 
Ik vroeg mij af of trazodon wordt geassocieerd met valvulopathie door zijn metaboliet meta-chloorfenylpiperazine die een potente 5-HT2B agonist is?
 
 
Gr,
 

Gebruikersavatar
Berichten: 6.058

Re: Trazodon -> meta-chloorfenylpiperazine valvulopathie?

Kun je nader toelichten waarom je dat denkt?

Niet iedereen snapt wat trazodon is, valvulopathie, die onuitspreekbare metaboliet en 5-HT2B agonist en zeker niet waarom deze aan elkaar gelinkt zouden moeten zijn.

Met zo'n OP krijg je natuurlijk 0 reacties, behalve reacties zoals deze. Dus wil je echt geholpen worden, dan vrees ik dat je toch meer informatie moet geven.
That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.

Gebruikersavatar
Berichten: 967

Re: Trazodon -> meta-chloorfenylpiperazine valvulopathie?

Eén enkele zoekterm leverde mij dit (https://www.researchgate.net/publication/12222795_Evidence_for_Possible_Involvement_of_5-HT2B_Receptors_in_the_Cardiac_Valvulopathy_Associated_With_Fenfluramine_and_Other_Serotonergic_Medications) onderzoek op, waaruit blijkt dat inductie van 5-HT2B receptors, door stoffen die de werking van serotonine beïnvloeden, noodzakelijk is voor het optreden van valvulaire hartziekte (oftewel valvulopathie). De door jouw benoemde stof mCCP (uit trazodon) is één van de negatieve controles in het onderzoek, dus wellicht is het interessant om dit onderzoek even door te lezen.
"In biotech moet je soms dingen doen waarvan anderen zeggen dat het onmogelijk is."

Henri A. Termeer (1946-2017)

Reageer