Springen naar inhoud

De theorie van tijdomkering (ylem)


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 30 mei 2004 - 17:47

Ik vind de theorie van tijdomkering wel een heel erg vage theorie. De ylem, zou op een bepaald moment de zwaartekracht hebben gestopt en zegmaar alles weer ik omgekeerde volgorde af laten spelen, maar dan zouden we toch alleen maar steeds dommer worden of ligt dat aan mij...kan iemand mij dit uitleggen als ik helemaal fout zit...???

michel

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2


  • Gast

Geplaatst op 30 mei 2004 - 17:56

of is het zo, bedenk ik me ineens, dat alles gewoon opnieuw
'af wordt gespeeld' als het ware, want als het allemaal terugloopt, zou het tog niet kunnen, want dan zouden we in principe terug moeten naar steeds minder ontwikkeldere tijden enz...

bedankt voor de eventuele uitleg....drago

#3

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 01 juni 2004 - 22:33

... steeds dommer worden of ligt dat aan mij...


Zoals ze in het Engels zeggen: You hit the nail right on it's head.

Als rond jou de tijd in de andere volgorde verloopt, eerst heb je scherven op de grond, dan staat er een vaas op de tafel. Dan gebeurt dat ook in je hersens. Ofwel, je wordt steeds dommer.

Hawking legt het uit door te stellen dat de richting van het denken gelijk is aan de richting van grotere enthalpie, of wat wij zeggen, tijd gaat vooruit.

De hersens zijn zo opgebouwt dat het informatie verzamelt en indeelt naar wat het door krijgt van de zintuigen, gelijk aan hoe entropie groter wordt. Je kunt dus maar een kant in denken. De andere kant in denken maakt je dommer.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures