Springen naar inhoud

olie raakt op?


 • Log in om te kunnen reageren

#46

*_gast_zeeman_*

 • Gast

Geplaatst op 16 februari 2006 - 10:22

Beste Cycloon,prijzen worden vooral gemaakt door de koper,volgens de wet van vraag en aanbod.Als je iets dat schaars is obsolut wilt,dan zul je dat flink betalen.
Gedurende de oorlog was er voor de kleine man nagenoeg niets te verkrijgen.Die geld had,véél geld en de juiste connecties kwam niets tekort.Een werkman verdiende toen rond de 1000 F per maand en boter werd verkocht aan 500 F het kilogram.Als er weinig vis gevangen wordt,gaan de prijzen snel de hoogte in.Steeds heb je te maken met de wet van vraag en aanbod.Woekerprijzen kunnen alleen ontstaan als er mensen zijn die ze willen betalen.Als je denkt dat iets te duur is,koop het dan niet!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#47

oktagon

  oktagon


 • >1k berichten
 • 4502 berichten
 • Verbannen

Geplaatst op 23 februari 2006 - 15:01

We hebben voldoende olie voor diverse generaties als we deze niet meer als brandstof gaan gebruiken,doch alleen voor de geneesmiddelen en kunststof-industrie.
Wrs.dmv.kernenergie,resp.kernfusie kunnen we waterstof uit de zee halen en verder een beetje veel energie uit de vuurbol van 12000 km waarop we mogen logeren!
Water hebben we ook genoeg,kan allemaal gefilterd worden tot drinkwater als we de politieke en commerciele wil hebben om dat met moderne methoden te doen.
Maar het denksysteem van ons mensen moet dan wel een beetje veranderen,minder (godsdienst-)oorlogen,etc,etc. :roll:

#48

Comp_Lex

  Comp_Lex


 • 0 - 25 berichten
 • 13 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 24 februari 2006 - 18:32

Maar het denksysteem van ons mensen moet dan wel een beetje veranderen,minder (godsdienst-)oorlogen,etc,etc. Rolling Eyes


En daar ligt nou net het probleem. Peak Oil is geen technologisch/geologisch probleem. Het is een sociaal probleem. Maarja, de meeste mensen zullen gewoon hard blijven rennen richting het ravijn.
"You move to an area, and you multiply, and multiply, until every natural resource is consumed. There is another organism on this planet that follows the same pattern. A virus. " -- Agent Smith, The Matrix

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures