Springen naar inhoud

traagheidsmoment; integraal


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Shadow

  Shadow


 • >1k berichten
 • 1247 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 december 2016 - 21:19

Hoi!

 

Screen Shot 2016-12-30 at 21.17.08.png

 

Kan iemand mij uitleggen hoe ik d3r in de integraal moet interpreteren? Wij hebben zo'n soort integraal nooit gehad. Wat we wel hebben gezien is een driedubbele integraal, waarbij je dxdydz hebt, maar hoe moet ik d3r dan zien? Ik snap dat je iets van een volume krijgt, maar verder dan dat kom ik niet. Als iemand een bestandje heeft waarin zo'n integraal wordt uitgelegd, lees ik het graag door! (krijg het zelf niet gevonden online)

 

Alvast bedankt!


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

mathfreak

  mathfreak


 • >1k berichten
 • 2831 berichten
 • Pluimdrager

Geplaatst op 31 december 2016 - 11:44

Kan iemand mij uitleggen hoe ik d3r in de integraal moet interpreteren? Wij hebben zo'n soort integraal nooit gehad. Wat we wel hebben gezien is een driedubbele integraal, waarbij je dxdydz hebt, maar hoe moet ik d3r dan zien?

Je moet dat opvatten als drie maal naar r integreren. Je hebt hier dus een drievoudige integraal waarbij uitsluitend r als integratievariabele optreedt en x, y en z afhankelijk zijn van r. Je komt een soortgelijke integraalnotatie ook regelmatig bij algemene relativiteitstheorie en snaartheorie tegen. 

"Mathematics is a gigantic intellectual construction, very difficult, if not impossible, to view in its entirety." Armand Borel

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures