Springen naar inhoud

wel/geen Afghanistan missie


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Jakobo Joesov

  Jakobo Joesov


 • >100 berichten
 • 223 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 januari 2006 - 20:38

Als vervolg op de discussie in de draad Afghanistan missie ook zonder D66 door.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Ger

  Ger


 • >5k berichten
 • 16594 berichten
 • Technicus

Geplaatst op 24 januari 2006 - 22:23

Even voor de duidelijkheid jouw mening toegevoegd:

AH:Ik denk dat de meerderheid van het volk niet achter de beslissing staan.
Helaas, doordat de media inspeelt op gevoelens en geen goede argumenten gebruikt. Het is beter te luisteren naar mensen die er verstand van hebben, bijvoorbeeld de mensen die zelf naar Uruzgan uitgezonden zullen worden. Zij hebben er het volste vertrouwen in.

AH: Ik durf te wedden dat de overheid geen enkel idee hebben in wat voor omstandigheden een volk verkeerd en leven.
Is dit een argument?

AH: ...mocht de missie alsnog doorgaan, wat ik zie als het meewerken aan internationale oorlogsmisdaden.
Dan zou volgens jou de VN hier aan meewerken?

AH: Balkenende kan beter zich gaan bezighouden hoe de verkiezingen gaan lopen, want ik weet zeker dat hun voornemen zetels gaat kosten. Mocht de missie doorgaan dan dient de politiek hierop hard worden afgerekend.
Gebruik vooral je stemrecht!

AH: Meewerken aan oorlogsmisdaden,  Nederland gaat een oorlog voeren voor Amerika, is een ernstige zwarte bladzijde in onze geschiedenis, en dit kunnen we echt niet heben en verantwoorden.
Nederland voert geen oorlog voor Amerika, maar zet zijn troepen in om het land weer op te bouwen, als lid van de NAVO én met goedkeuring van de VN Veiligheidsraad.


Ik ben het grotendeels met Jakobo eens. Alleen over de mening van de militairen zelf wil ik even wat delen met jullie. Ik ken er een aantal. Over het gaan op zich en de mensen aldaar helpen, daar staan ze inderdaad geheel achter. Dit willen ze echter alleen als ze weten dat de politiek ook achter ze staat. Ik neem aan dat jullie de situatie rond Erik O. kennen? Hier zitten de militairen mee. Ze zijn bang dat ze zullen gaan twijfelen in hachelijke situaties. Daarom willen ze 100% garantie dat als ze gaan, ze ook normaal hun werk kunnen doen aldaar, en niet gehinderd worden door machtspelletjes.
Ditzelfde geldt ook voor het politieke gezeur momenteel. De militairen zelf willen gewoon horen ja of nee. Zo'n beslissing hoeft geen weken (maanden bijna) te duren. Als het NL of B zou zijn, zouden ze al binnen een paar uur gemobiliseerd worden. Ook als we onder de aanval zouden zijn van een stel terroristen. Het risico kennen ze, daar zijn ze op getraind.
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

#3

-Frankenstein-

  -Frankenstein-


 • >250 berichten
 • 385 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 januari 2006 - 22:35

Geen missie,

Urgustan is een achterlijk gebied en is het altijd geweest itt tot andere delen van Afganistan.

#4

de grijze muis

  de grijze muis


 • >1k berichten
 • 1168 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 januari 2006 - 13:03

Geen missie,  

Urgustan is een achterlijk gebied en is het altijd geweest itt tot andere delen van Afganistan.


Inderdaad een compleet achterlijk gebied en dat is het altijd geweest, waar de taliban het nu voor het zeggen heeft. Elke school die daar gebouwd zal worden, zal direct met leerlingen en onderwijspersoneel opgeblazen worden door het tuig dat terug wil naar het Mohammedaanse jaar 0.
Dat geldt ook voor alle andere voorzieningen, die het leven van de bevolking zouden behoren te verbeteren, het zal bijna onmogelijk worden die te realiseren. De voorzieningen zullen net zo snel worden vernietigd dan ze zullen worden opgebouwd.
Men zal daar weinig kunnen bijdragen aan de veiligheid van de bevolking, die daar de taliban tegen wil en dank zal moeten steunen.
Voor de nederlandse soldaten een gevaarlijk gebied, wat dat betreft dus geen missie. Er zullen volle kisten terugkomen en ook onschuldigen aldaar zullen gedood worden.
Toch hoort het gebied bij Afganistan. Het Afgaanse volk heeft zo verschrikkelijk geleden, dat mag nu niet in de steek worden gelaten. Uruzgan behoort nu eenmaal ook tot Afganistan, en als er een nederlandse missie heengaat, zou deze groter behoren te wezen dan het aantal militairen dat nu lijkt te worden uitgezonden, dat zou een betere beveiliging voor henzelf kunnen zijn en wellicht dat een groter aantal de levensomstandigheden van de bevolking in die slangenkuil toch nog ietsje zou kunnen verbeteren.
Al zou er maar een school voor meisjes kunnen komen, die het zou redden, zonder dat een onderwoijzeres haar hoofd verliest, dan zou de missie de moeite waard zijn.
Het gebied overlaten aan de taliban zou nmm slechter zijn voor Afganistan als land, dat zich probeert te herstellen van de gruwelen van het russische en taliban bewind.

#5

-Frankenstein-

  -Frankenstein-


 • >250 berichten
 • 385 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 januari 2006 - 18:21

Ik kan me vergissen maar degene die een monsterregime hadden gecreeerd in Afganistan kwamen toch uit met name uit Urgustan ? Laat deze provincie met rust en zorg ervoor dat de omliggende provincies niet weer door die barbaren uit Urgustan worden bezet.

#6

de grijze muis

  de grijze muis


 • >1k berichten
 • 1168 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 januari 2006 - 19:48

Ik kan me vergissen maar degene die een monsterregime hadden gecreeerd in Afganistan kwamen toch uit met name uit Urgustan ? Laat deze provincie met rust en zorg ervoor dat de omliggende provincies niet weer door die barbaren uit Urgustan worden bezet.


Dat barbarije hoort nou eenmaal ook bij Afganistan. Wellicht kan ervoor gezorgd worden, dat de talibanbarbaren vanuit Urguzstan zich niet sterker kunnen maken en zich niet kunnen hergroeperen, zodat ze minder macht kunnen heroveren in de andere provincies. Zie verder mijn eerdere post.

#7

Chriis

  Chriis


 • >250 berichten
 • 664 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 januari 2006 - 19:50

Ik kan me vergissen maar degene die een monsterregime hadden gecreeerd in Afganistan kwamen toch uit met name uit Urgustan ? Laat deze provincie met rust en zorg ervoor dat de omliggende provincies niet weer door die barbaren uit Urgustan worden bezet.

Ja, we bouwen er een muur omheen.

#8

Ger

  Ger


 • >5k berichten
 • 16594 berichten
 • Technicus

Geplaatst op 28 januari 2006 - 16:19

Vandaag in de krant (Telegraaf):

GELOOF in Afghanistan
Vergelijking met verdoemde Dutchbat in Srebrenica gaat op alle punten mank

Vanaf maandag is het Afghanistan-week in politiek Den Haag. Met hoorzittingen en donderdag, afsluitend, het grote debat over uitzending van ISAF-III. Het sturen van tussen de 1200 en 1400 Nederlandse militairen naar de zuidelijke provincie Oeroezgan is al maanden een heet hangijzer. Toch is ons land sinds jaar en dag actief in Afghanistan. Vlak nadat de Amerikanen als reactie op de aanslagen van 11 september 2001 de Taliban verdreven, zijn er reguliere Nederlandse troepen, special forces, Apaches, F16’s en Chinooks gestationeerd. Afgelopen weekeinde schoten leden van het Korps Commando Troepen (KCT) bij Kandahar nog een terrorist dood. ,,Als het 100 procent veilig was, waren we hier niet nodig. Daarmee is toch alles gezegd?”

KOMENDE WEEK DUIDELIJKHEID OVER UITZENDING NEDERLANDSE MILITAIREN

BAGRAM (Afghanistan), zaterdag
      Hier, op de grote US Airforce basis in Bagram – vijftig kilometer ten noorden van de Afghaanse hoofdstad Kaboel – gaan de Amerikanen er ’gewoon’ van uit dat Nederland volgende week zal besluiten tot uitzending van ISAF-III.
       Terwijl transportvliegtuigen en F18-jachtbommenwerpers op de 3300 meter lange startbaan gebroederlijk naast Apache en Blackhawk-helikopters staan opgesteld, zegt een kapitein-vlieger: „Wat is het nou eigenlijk het probleem? Nederland is met Engeland en de VS misschien wel het loyaalste NAVO-lid. En ISAF is er voor de ópbouw van dit land, voor hulp aan de al decennialang lijdende bevolking. Daar kan toch geen zinnig mens tegen zijn…”  
      Ook op dit moment is een groot contingent Nederlanders in Afghanistan actief. De meesten voor ISAF, International Security Assistance Force. Ruim 160 van hen werken in de noordelijke provincie Baghlan aan het herstel van gebouwen en voorzieningen voor de burgerbevolking. Zij hebben ruggensteun van vier F16’s die vanaf het vliegveld van Kaboel opstijgen als de militairen in de problemen mochten komen. De Koninklijke Luchtmacht is met in totaal 200 militairen in het land. Want naast de straaljagers, die vorig jaar een detachement Apache-gevechtshelikopters aflosten, staan er in het zuidelijke Kandahar nog eens drie Chinooks.
       
Risicovol
       De reuzenheli’s zijn er voor transport van de 165 man sterke special forces-eenheid. Deze mariniers en commando’s jagen in het kader van operatie Enduring Freedom op Al-Qaeda-terroristen en Taliban-strijders.
             Vorig jaar beschermden 750 elitemilitairen van het tweede mariniersbataljon de vooraf als uiterst risicovol ingeschatte verkiezingen. En dan zijn er ook nog eens de geregeld boven Kaboel en Kandahar vliegende KDC10-tankers en Herculessen. Tot nog toe stak Nederland een slordige 260 miljoen euro in het stabiel maken van Afghanistan. Militair en via ontwikkelingshulp. Als besloten wordt tot uitzending van ISAFIII voor een periode van twee jaar komt daar nog eens ruim 300 miljoen euro bij.

Ook fervente voorstanders missie houden rekening met doden en zwaargewonden in Oeroezgan        
De meer dan 1200 mannen en vrouwen die mogelijk in juni naar de zuidelijke provincie Oeroezgan – bijna tweederde van Nederland met minder dan 300.000 inwoners – worden gestuurd, krijgen het moeilijker dan hun collega’s in het relatief rustige Baghlan. Want Oeroezgan geldt als fundamentalistisch bolwerk, niet in de laatste plaats omdat het de geboorteplaats is van de nog altijd voortvluchtige Taliban-leider Mullah Omar. Juist om die reden heeft Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn bevredigende antwoorden gekregen op alle zestien eisen die door ons land aan de NAVO werden gesteld. In geval van nood is er onvoorwaardelijke steun van de Amerikanen in het oosten en van Afghaanse strijdkrachten in Centraal-Afghanistan.  
      Een vergelijking met het verdoemde Dutchbat in de enclave Srebrenica ten tijde van de Balkanoorlog gaat dan ook op alle punten mank.  
      Temeer omdat er ook Nederlandse luchtsteun is voor ISAFIII en onze troepen dus niet afhankelijk zijn van buitenlandse mogendheden, zoals destijds in voormalig Joegoslavië waar met name de Fransen ’onze jongens’ lieten stikken. Zes ultramoderne Apache ’Long Bow’ gevechtshelikopters van de Koninklijke Luchtmacht houden een oogje in het zeil en zijn in geval van calamiteiten binnen enkele minuten ter plaatse. Bovendien zullen de vier F16’s die nu nog vanaf het vliegveld van Kaboel opereren naar Kandahar verhuizen, waardoor ze vlakbij het inzetgebied van ISAF-III klaarstaan.  
      Nederlandse F16’s vliegen al sinds 2002 boven Afghanistan. Met destijds als uitvalsbasis het vliegveld van Manas in Kirgizië, werden tal van missies uitgevoerd. Ook één van de KDC-10 tankers vloog geregeld vanaf Ganci Air Base in de voormalige sovjetrepubliek. Diverse keren werden de straaljagers ingezet om grondtroepen te steunen of helikopters in nood te ontzetten.  
      Zo werden de toestellen op 22 december 2002 tijdens een nachtelijke patrouille ’gescrambled’. Twee Blackhawks waren tijdens een Medevac – medische evacuatie – in het midden van het land in de problemen gekomen nadat ze met klein kaliber luchtafweer werden beschoten. De Nederlandse jachtbommenwerpers wisten de schutters te verjagen, waardoor de Amerikaanse helikopterbemanningen hun levensreddende missie zonder kleerscheuren konden voltooien. Hetzelfde gebeurde later vele malen met Nederlandse Apaches. Vanaf Kaboel International Airport stegen die dagelijks op om grondtroepen te helpen.
             In Oeroezgan moeten de Nederlanders de ISAF-doelstellingen vervullen. Die luiden: het bevorderen van stabiliteit en veiligheid door het vergroten van de steun van de lokale bevolking voor de Afghaanse autoriteiten. Critici in de Tweede Kamer en tal van telkens weer op televisie opduikende ’specialisten’ beweren dat wat in Baghlan goed werkt, in Oeroezgan onmogelijk is. Maar militaire deskundigen als generaal-majoor b.d. Frank van Kappen – ooit de rechterhand van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, en de huidige commandant van de VN-troepenmacht in Congo, de Nederlandse generaal Patrick Cammaert – zijn van mening dat de combinatie van stabilisatie en wederopbouw wel degelijk goed mogelijk is. Precies zo denken tal van hulporganisaties in het gebied.

Verbindingsweg
Volgens inlichtingenrapporten zijn in Oeroezgan ongeveer 300 terroristen actief en het is die groep die door de Nederlanders zal moeten worden geneutraliseerd. Vermoed wordt dat de Taliban vooral op de enige verbindingsweg vanuit Kandahar naar de provinciehoofdstad Tarin Kowt zal willen toeslaan als daar troepenbewegingen plaatsvinden. Door nauw samen te werken met de Provinciale Raad in Tarin Kowt zal de bevolking, in stamverband levende Pathanen, overtuigd moeten worden van de goede wil van de Nederlandse militairen. Dat zij niet, zoals met name de Amerikaanse special forces rond Kandahar, een reputatie genieten van ’eerst schieten, dan vragen’.  
      Die ’vriendelijke’ Nederlandse insteek werkt goed in het noorden van het land en de zogeheten ’Dutch Approach’ bracht in het verleden ook de mariniers en luchtmobiele brigade in ZuidIrak succes. Maar in Oeroezgan, zo zeggen de critici, zouden er wel eens tal van lijkenzakken nodig kunnen zijn. Het politieke geharrewar is in kringen van Taliban en Al-Qaeda niet onopgemerkt gebleven. Op extremistische Arabische internetsites wordt het vuurtje opgestookt, in de hoop dat die „twijfelende Nederlanders” vooral weg zullen blijven. „Want Oeroezgan gaat dat kleine vreedzame landje met die softe militairen erg veel weduwen opleveren…”  
      De moderne krijgsgeschiedenis kostte de Nederlandse strijdkrachten bij militaire acties 127 doden. Maar daarvan sneuvelden er alleen al 123 in 1953, tijdens een grootschalige operatie in Korea. Recenter, op de Balkan en in Irak, stierven vier soldaten. In Afghanistan was de prijs tot nog toe alleen materieel hoog: twee CH-47D Chinook transporthelikopters (298 squadron) en een Apache AH-64D gingen bij ongelukken in 2005 en 2004 verloren, waarbij vier lichtgewonden vielen. Toch houden ook fervente voorstanders van het uitzenden van ISAF-III rekening met doden en zwaargewonden in Oeroezgan. Uit recent opinieonderzoek blijkt dat 58 procent van de Nederlanders het acceptabel acht als beroepsmilitairen op missie sterven. Steeds meer landgenoten zijn ook voor het uitzenden van troepen naar Oeroezgan. Omdat het geen pas geeft eerst te roepen dat Afghanistan uit het stenen tijdperk moet worden getrokken, om vervolgens niet thuis te geven als gevaar dreigt.
             Nederlands hoogste militair Dick Berlijn zei het begin deze maand, tijdens het uitzwaaien van luchtmachtpersoneel naar Kaboel. „In Afghanistan is het werk nog lang niet gedaan. Laat ik over één ding duidelijk zijn. Het karakter van de ISAF-missie in het zuiden zal anders zijn dan die in het noorden. Zeker in het begin zullen de eenheden robuuster moeten zijn samengesteld, moet meer weerstand worden verwacht en zullen de risico’s aanzienlijk zijn. Maar de verwachting is gerechtvaardigd dat het concept ook in Oeroezgan zal aanslaan, dat ook daar de ’hearts and minds’ kunnen worden gewonnen. Dat – en daar gaat het uiteindelijk om – een alternatief zal kunnen worden geboden aan de straatarme bevolking die al jaren lijdt onder Taliban-terreur.”


Sorry voor zo'n lange lap tekst, maar linken gaat niet aangezien je dan moet inloggen.
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

#9

Sandeman

  Sandeman


 • >100 berichten
 • 206 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 januari 2006 - 18:01

Kheb 't gelezen vandaag, dit stuk.

Wat ik echter daarvoor las was het stukje commentaar van minister Kamp, over de reden dat we meedoen en zo achter onze Amerikaanse vrienden staan.

Directe aanleiding voor deze meeloperij zijn de aanslagen van 11 september.

Oftewel, onze minister is compleet een totaal omgegaan voor dat sprookjesverhaal over 19 terroristjes die in opdracht van de grote almachtige OBL even 4 vliegtuigen kaapten en 3 daarvan in de Twintowers en het Pentagon vlogen, waarna de eerstgenoemde nog eens kort daarna keurig netjes ineenstortten...

The propagandamachine works pretty good it seems.

Logisch nadenken en kritisch zijn en vragen durven stellen is er niet meer bij kennelijk...

Je gaat je afvragen hoe goed de nederlandse politici eigenlijk geïnformeerd zijn en worden...en of ze zelf nog weleens onderzoek doen, wat lezen hier en daar, op zoek gaan naar info, en vragen gaan stellen...

#10

de grijze muis

  de grijze muis


 • >1k berichten
 • 1168 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 januari 2006 - 21:06

 
Logisch nadenken en kritisch zijn en vragen durven stellen is er niet meer bij kennelijk.
  ...


Bij jou is dat kritisch zijn duidelijk afwezig, dat blijkt wel uit de inhoud van je posting. Blijf maar lekker in de complottheorien geloven, dan beland je vanzelf bij "het feit" dat de Joden de tweede wereldoorlog zijn begonnen.

Het zal inderdaad een hele klus worden voor de Ned militairen in Uruzgan. Zij moeten rust proberen te brengen in de strijd tussen de 5 stammen die daar wonen en elkaar de tent uitvechten in een papaver veld en die ieder voor zich de totale opbrengst van de opium claimen. De rust handhaven tussen bloembollenpellers is simpeler.

Toch mag Afganistan niet in de steek worden gelaten.

Wist je overigens dat de grootste oorlogsmisdadigers ten tijde van het Sowjetregime in Afganistan asiel hebben gekregen in Nederland onder paars?

#11

-Frankenstein-

  -Frankenstein-


 • >250 berichten
 • 385 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 januari 2006 - 21:40

Wist je overigens dat de grootste oorlogsmisdadigers ten tijde van het Sowjetregime in Afganistan asiel hebben gekregen  in Nederland onder paars?


Ik vrees dat de Nederlandse missie het zal verprutsen en als tegemoetkoming de drempel lager gaan stellen voor vluchtelingen uit Oeroezgan, een soort geval heeft zich eerder voorgedaan na de Nederlandse missie in Bosnie.

Vandaag zag ik op televisie Nederlandse Afghanen beweren dat de Amerikanen in dat gebied moeten blijven omdat Nederlanders geen partij zijn voor die Oeroezgezen. Wat ik al dacht zag ik bevestigd in het artikel van de Volkskrant, Mullah Omar is geboren in Oeroezgan.

Laat een leger waar een eigen mensenleven niet belangrijk is dit karwei maar opknappen, we kunnen denken aan het vreemdelingenlegioen of een huurlingen leger bestaande uit bv Gurka's. Ik denk echter niet dat de VN of Frankrijk hier toestemming voor zal geven.

#12

Sandeman

  Sandeman


 • >100 berichten
 • 206 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 januari 2006 - 22:38

 
Logisch nadenken en kritisch zijn en vragen durven stellen is er niet meer bij kennelijk.
  ...


Bij jou is dat kritisch zijn duidelijk afwezig, dat blijkt wel uit de inhoud van je posting.


Geef maar aan waarom dan.

Maar leuk hoor, weer iemand die het sprookjesverhaal voor zoete koek heeft geslikt.

Blijf maar lekker in de complottheorien geloven, dan beland je vanzelf bij "het feit" dat de Joden de tweede wereldoorlog zijn begonnen.


Blijf jij dan maar lekker geloven dat er oorlog gevoerd wordt door de VS omwille van vrijheid. There're the good guys, right?


Het zal inderdaad een hele klus worden voor de Ned militairen in Uruzgan. Zij moeten rust proberen te brengen in de strijd tussen de 5 stammen die daar wonen en elkaar de tent uitvechten in een papaver veld en die ieder voor zich de totale opbrengst van de opium claimen. De rust handhaven tussen bloembollenpellers is simpeler.


Ja hoe zit 't eigenlijk met die opium? Die VS zijn toch zo anti-drugs? En voeren tegen eveneens een war-against-drugs? Waarom worden die opiumvelden dan niet platgebrand of sterker nog, waarom is dat nog niet allang gebeurd? Uhhhhhhh..... [wortel]

Hoe kan 't dat de opiumproduktie omhoog is gegaan, sinds de inval van de Amerikanen in 2002? Wat weten we daar eigenlijk over, wat is daar over bekend?

Toch mag Afganistan niet in de steek worden gelaten.


Nee idd, maar niet alleen Afghanistan vind ik.

Wist je overigens dat de grootste oorlogsmisdadigers ten tijde van het Sowjetregime in Afganistan asiel hebben gekregen  in Nederland onder paars?


Nee wist ik niet.

Wist jij dat er een paar hele grote oorlogsmisdadigers in 't Witte Huis zitten, en daar de lakens uitdelen?

En maar geloven dat die mensen het doen om de Afghanen en hun vrijheid, en niet om controle te krijgen over de olievoorraden in die regio.

Weleens gehoord van het Kaspische Zee-reservoir? Weleens gehoord van een pijpleiding. Denk je nou echt dat die soldaten daar voornamelijk zitten om het voor de Afghanen leefbaarder te maken? Ja een hoop militairen die daar zelf zitten hebben idd denk ik wel het beste voor met 't Afghaanse volk, maar denk je nou werkelijk dat Bush, Rummie, Cheney e.d. een cent om die mensen geven?

Ja ik denk 't eigenlijk wel...jammer :roll:

#13

de grijze muis

  de grijze muis


 • >1k berichten
 • 1168 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 januari 2006 - 23:25

[quote="-Frankenstein
Ik vrees dat de Nederlandse missie het zal verprutsen en als tegemoetkoming de drempel lager gaan stellen voor vluchtelingen uit Oeroezgan, een soort geval heeft zich eerder voorgedaan na de Nederlandse missie in Bosnie.
Vandaag zag ik op televisie Nederlandse Afghanen beweren dat de Amerikanen in dat gebied moeten blijven omdat Nederlanders geen partij zijn voor die Oeroezgezen. Wat ik al dacht zag ik bevestigd in het artikel van de Volkskrant, Mullah Omar is geboren in Oeroezgan.
Laat een leger waar een eigen mensenleven niet belangrijk is dit karwei maar opknappen, we kunnen denken aan het vreemdelingenlegioen of een huurlingen leger bestaande uit bv Gurka's. Ik denk echter niet dat de VN of Frankrijk hier toestemming voor zal geven.[/quote]

Het zal inderdaad, dat is ook mijn mening, zoals je uit mijn eerdere postings zal hebben opgemaakt, zeer en zeer moeilijk worden. Een Gurka eenheid zou geweldig zijn, maar die maken geen deel uit van de Nederlandse troepen. De bevolking daar lijkt niet geholpen te willen worden, ze lijkt uitsluitend te bestaan uit achterlijke taliban.

Wat Nederland nodig heeft is een 'Leeuw van de Panjir Vallei' als aanvoerder van de troepen, dwz iemand die de taal spreekt, het gebied door en door kent en voor wie de mannen door het vuur gaan en die zelf uitzonderlijk moedig is. Hebben we zo'n iemand als bevelhebber?

#14

de grijze muis

  de grijze muis


 • >1k berichten
 • 1168 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 januari 2006 - 23:49

Wist je overigens dat de grootste oorlogsmisdadigers ten tijde van het Sowjetregime in Afganistan asiel hebben gekregen  in Nederland onder paars?

Nee wist ik niet.
quote]
Als jij dat niet eens weet, dan weet jij kennelijk niets van de geschiedenis van Afganistan en de diverse bevolkingsgroepen en dan heb je geen enkel recht van meelullen.
De grootste oorlogsmisdadigers uit het tijdperk van het sowjetregime zitten met z'n allen lekker in Nederland geconcentreerd,niet elders in Europa ,dankzij paars en niemand durft tegen hen te getuigen. Ik meen dat slechts een zaak voor de rechter komt. De speciale eenheid in Arnhem die is opgezet om ze voor het Gerecht te brengen heeft weinig succes geboekt. Ik heb de heren gezien met hun mooie apepakkies aan met tal van onderscheidingen.
Jij hoeft mij met je complottheorien niets wijs te maken jongeman, ik ben helaas te goed op de hoogte van bepaalde zaken.
Ik ben van mening dat jij mag meelullen vanwege onze democratie, maar ik ben zo vrij jouw ongefundeerde mening als van nul en generlei waarde te beschouwen, kortom als gezever en bullshit.

#15

Ger

  Ger


 • >5k berichten
 • 16594 berichten
 • Technicus

Geplaatst op 29 januari 2006 - 10:22

Laten we discussie over het al dan niet waar zijn van het de gebeurtenissen van 9/11 even in het desbetreffende topic houden, hm?

De situatie is, dat de bevolking van Afganistan hulp nodig heeft. Als men zich nu terugtrekt, dan is binnen no-time de taliban weer aan de macht. Willen we dat? Nee. Wil de plaatselijke bevolking dat? Slechts een klein deel.

Wij hebben de mogelijkheid om ze te helpen. Het lijkt me niet meer dan logisch dat we dat dan ook doen.
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures