Octrooi nieuwe warmteaccumelator.

Moderators: jkien, Xilvo

Reageer
Berichten: 1

Octrooi nieuwe warmteaccumelator.

Ik ben de zoon van een zaakvoerder. M'n vader heeft een bedrijf in de technische sector en heeft enkele Europese octrooien op zijn naam staan. Eén van deze octrooien is genomen op een nieuwe warmte accumulator. Ik heb van m'n vader toestemming gekregen om dit te gaan exploiteren via het uitlicenseren van deze intellectuele eigendom. ( royalty's worden betaald voor het gebruiken van het octrooi )
Ik zit momenteel nog middenin m'n studies. Als ik dit kan exploiteren dan heb ik meteen een mooie inkomstenbron naast m'n toekomstige baan.
 
 
Na een hele hoop online zoekwerk blijkt dat er patentenmakelaars bestaan die potentiële licentienemers in contact brengen met de octrooihouders.
Veel van deze patentenmakelaars zijn echter enorm duur en zijn vaak 'zelfverklaarde patentenmakelaars'. M'n vader wil liever dat ik niet met hen in zee gaan.
 
Een betere optie is om direct met bedrijven in contact te komen, om hen zo te informeren over de licentiemogelijkheid van dit octrooi. ( toekomstige contracten worden opgemaakt via de advocaat van ons bedrijf )
 
Hoe kan ik nu het best te werk gaan?
 
Een bedrijf zoals bv. Tefal zou best voordeel kunnen hebben bij de implementatie van deze intellectuele eigendom en kan mogelijk gebaat zijn bij het gebruik ervan in hun stoom genererende strijkijzers. Ik kan Tefal wel niet even opbellen en vragen voor een afspraak want die krijg ik zo nooit..
 
Hoe zorg ik ervoor dat ik 'binnen geraak' bij bedrijven of hoe zorg ik ervoor dat men bewust is van de licentiemogelijkheid van dit octrooi?

Berichten: 203

Re: Octrooi nieuwe warmteaccumelator.

Vraag eens na bij de kamer van koophandel, en anders weten zij wel iemand die je op weg kan helpen.

Berichten: 4

Re: Octrooi nieuwe warmteaccumelator.

Binnenkomen kan je altijd. Je moet wel een goed verhaal hebben. Aangezien je in dezelfde situatie bent als een start up, kan je daar ook wat lessen uit halen. Ten eerste de elevator pitch. Stel je voor dat je met iemand in de lift staat die van de eerste naar de tiende verdieping gaat. En die, voor jouw idee interessante persoon, moet je zien te overtuigen om in ieder geval verder te praten. Dan heb je dus een korte tijd om interesse te wekken. Je verhaal moet dus kort zijn en dusdanig in elkaar zitten dat je de belangrijke elementen in een korte tijd kan overbrengen. Dat is ook handig bij een telefoongesprek.
 
Gebruik professionele social media, zoals LinkedIn, om met mensen in contact te komen. Een invite wordt nauwelijks geweigerd (dan wel met bedrijfsnaam en niet als student). Maar als je dan eenmaal gelinked bent, geldt wel weer dat je een goed verhaal moet hebben. In jouw geval wil je waarschijnlijk met CTO's (Chief Technology Officer) praten of met R&D managers.
 
Denk niet vanuit jouw, of je vader's, uitvinding. Denk na hoe je een probleem van een potentiele klant kan oplossen. Dus ga op de stoel van de potentiele klant zitten. Het is verbazingwekkend hoe moeilijk de meeste mensen de vertaling van technologie naar toepassing kunnen maken. Dat geldt zelfs voor de meer technische mensen. Dus probeer niet de technologie, maar de oplossing te verkopen.
 
Voordat je begint is het wel goed even na te gaan hoe stevig je positie is: is het patent eenvoudig te omzeilen? Wat ga je doen als je ziet dat er inbreuk wordt gemaakt tegen je patent? Wat voor een licensie heb je zelf in gedachte, een jaarlijkse onafhankelijk van aantallen of per stuk? En hoe controleer je aantallen in geval van een per stuk licensie? Etc.

Reageer