Springen naar inhoud

- - - - -

Genen voor slapeloosheid gevonden


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Jorim

  Jorim


 • >5k berichten
 • 5259 berichten
 • Beheer

Geplaatst op 27 augustus 2017 - 19:23

Slapeloosheid.jpg
Een internationaal team van wetenschappers heeft voor het eerst zeven risicogenen gevonden voor slapeloosheid. Door deze vondst hebben de wetenschappers een belangrijke stap gezet in het ontrafelen van de biologische mechanismen die zorgen voor slapeloosheid. De vondst bewijst daarnaast dat slapeloosheid geen puur psychische aandoening is, wat veelal wordt beweerd. Nature Genetics heeft de uitkomsten van dit onderzoek vandaag gepubliceerd.
 
Slapeloosheid is een van de meest voorkomende gezondheidsklachten. Zelfs na behandeling blijft slecht slapen voor veel mensen een hardnekkige kwetsbaarheid. Met het vaststellen van de risicogenen komen hoogleraren Danielle Posthuma (VU en VUmc) en Eus van Someren (Nederlands Herseninstituut, VU en VUmc), die het internationale onderzoek leidden, dichterbij het ontrafelen van de biologische mechanismen die zorgen voor deze aanleg.

Hoop en erkenning voor slapelozen
Hoogleraar Van Someren, gespecialiseerd in slaap en slapeloosheid, ziet de bevindingen als het begin van een traject naar het begrijpen van slapeloosheid tot op het niveau van communicatie binnen en tussen hersencellen, en daarmee het vinden van nieuwe behandelmogelijkheden.

 

Lees verder op Herseninsituut.nl of de publicatie...


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

NonceScience

  NonceScience


 • 0 - 25 berichten
 • 5 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 14 oktober 2017 - 13:22

Mijn ouders kregen het op latere leeftijd, dus de kans bestaat dat ik dat later ook krijg?


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures