[wiskunde] Windsnelheid en snelheid 200 meter

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 2

Windsnelheid en snelheid 200 meter

Ik maak een eindwerk wiskunde over het onderwerp <<wiskunde en sport>>.
 
Ik ben gekomen aan het onderwerp 200 meter sprint. Hierbij ben ik ondertussen te weten gekomen dat windsnelheid en luchtdruk een belangrijke rol spelen.
 
Ik vraag me nu af of je hiervoor een formule kan vinden. Ik vond reeds een model van Jonas R Mureika, maar ik vond hier niet zo erg veel informatie over. Is er een formule voor het berekenen van de snelheid/tijd rekening houdend met windsnelheid en luchtdruk?

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 51.245

Re: Windsnelheid en snelheid 200 meter

Daar ken ik geen formule voor. Er is uiteraard wel een formule voor luchtweerstand (waarin o.a. de snelheid t.o.v. de lucht voorkomt) en voor de dichtheid van lucht bij verschillende drukken (en die dichtheid zit ook weer in die formule voor luchtweerstand) 
 
Mogelijk dat een sportfysicus zich daarmee bezig heeft gehouden, en een linkje naar dat model waar je het over hebt zou mogelijk handig zijn.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Gebruikersavatar
Berichten: 778

Re: Windsnelheid en snelheid 200 meter

In de sport van honkbal (baseball) worden nogal wat gegevens vastgelegd, en aangezien er vrij veel geld in omgaat, wordt er ook nogal wat in gerekend. Misschien dat je daar al analogieen kunt trekken naar de sprint. Als ik me niet vergis is er ook info te vinden met betrekking tot hoe ver een geslagen bal kan komen, afhankelijk van de hoek, luchtvochtigheid en luchtdruk..

Reageer