Springen naar inhoud

Titerstellen melkzuur



  • Log in om te kunnen reageren

#1

Hannibal1471

    Hannibal1471


  • >25 berichten
  • 58 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 november 2017 - 20:27

Hallo allemaal,

 

Op school zijn we bezig met een project i.v.m. de fermentatie van lactose tot melkzuur. Voor de proefjes van de opzuivering van het melkzuur zijn we bezig met onder andere een solventextractie en kristallisatie. Voor de simulatie maken we gebruik van een melkzuuroplossing (88%), maar aangezien dit een redelijk oude fles is weten we de precieze concentratie hier niet van. We hebben al geprobeerd om een volume melkzuur van de fles te titreren met NaOH maar dit geeft nogal uiteenlopende resultaten (73-79%). Het is erg belangrijk om de juiste concentraties te kennen aangezien we met specifieke hoeveelheden moeten werken.

 

Weet er iemand nog een andere manier om nauwkeurig de concentratie van het melkzuur te bepalen? 


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

NW_

    NW_


  • >250 berichten
  • 627 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 november 2017 - 21:12

Als je tussen 73-79% bekomt, dan heb je amper 6% afwijking, wat niet veel is voor zuur-base titraties. Via titraties denk ik niet dat je nog veel nauwkeuriger kunt gaan. Met een potentiometrische zuur-base titratie kun je misschien nog nauwkeuriger gaan. Indien je echt zeer nauwkeurig wilt gaan, gebruik dan HPLC.

#3

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 4088 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 21 november 2017 - 23:44

Opmerking moderator :

Dit onderwerp past beter in het huiswerkforum en is daarom verplaatst.
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!

#4

MatthijsM

    MatthijsM


  • >25 berichten
  • 41 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 24 november 2017 - 12:25

Een HPLC is een oplossing maar dat vraagt dan eerst wat method ontwikkeling. Ik zou ervoor zorgen dat je titraties optimal zijn, werk identiek dus ook zelfde analyst dat het uitvoert om mogelijke fouten te vermijden. 6% verschil is idd niet weinig maar valt goed mee. Waarom maak je geen nieuwe oplossing melkzuur?







Also tagged with one or more of these keywords: scheikunde

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures