Springen naar inhoud

Profielwerkstuk


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Tych_vh_

    Tych_vh_


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 13 december 2017 - 19:46

Beste lezer,

 

Wij zijn 4 leerlingen die in het examenjaar zitten. Daarbij hoort een profielwerkstuk! Ons onderwerp daarbij is de natuurlijke selectie van de tomaat. Voor ons theoretisch kader verder te kunnen schrijven lopen wij bij 1 vraag vast...

Deze vraag is: Waarom wordt er sneller gekozen voor aantrekkelijke eigenschappen?

 

Ik hoop dat iemand ons hiermee verder kan helpen :D 

 

Alvast bedankt,

Veranderd door Tych_vh_, 13 december 2017 - 19:47


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 46556 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 14 december 2017 - 00:05

Wat vindt een tomaat  :? een aantrekkelijke eigenschap ? 

ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#3

anusthesist

    anusthesist


  • >5k berichten
  • 6043 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 14 december 2017 - 00:18

Seksuele selectie bij tomaten?

Dacht dat het over natuurlijke selectie ging...
That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.

#4

Beresteyn

    Beresteyn


  • >250 berichten
  • 740 berichten
  • VIP

Geplaatst op 14 december 2017 - 00:26

Wist niet dat tomaten hun partner kozen. Of zouden ze roodharigen bedoelen?  :lol:

 

Zoek eerst maar het verschil tussen natuurlijke en seksuele selectie op en hoe de voortplanting bij tomaten verloopt.

"In biotech moet je soms dingen doen waarvan anderen zeggen dat het onmogelijk is."
Henri A. Termeer (1946-2017)


#5

Tych_vh_

    Tych_vh_


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 14 december 2017 - 07:24

Hoi,
Bedankt voor de antwoorden, ik bedoel meer waarom mensen er voor zouden kiezen, bijvoorbeeld als een tomaat heel mooi rood is. Waarom kiezen de mensen dan voor dat en niet voor een licht rode met donker rode vlekke.

#6

Paddington

    Paddington


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 29 december 2017 - 20:16

3 dingen die bij me opkomen:

  1. Mensen zijn sneller geneigd om het 'pefecte', of in ieder geval betere te krijgen.
  2. Vooral in geval van tegenprestatie; je betaalt ervoor, dus wil je het mooiste/beste/lekkerste, etc.
  3. Daarnaast is het praktisch gewoon niet handig om bijvoorbeeld slechtuitziende tomaten te kopen, omdat die minder houdbaar kunnen zijn.

Dit zal waarschijnlijk niet voor iedereen gelden; mensen die op zoek zijn naar zo natuurlijk mogelijk voedsel, zullen sneller accepteren als een tomaat (ofiets anders) misvormt of niet helemaal 'volgens de eisen' eruit ziet. Echt verse bio komkommer hoort bijvoorbeeld niet heel recht te zijn, maar krom.

Het bovenstaande is trouwens geen wetenschappelijke informatie  :lol:






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures