Springen naar inhoud

Hepatic arterial infusion pump


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Beresteyn

    Beresteyn


  • >250 berichten
  • 913 berichten
  • VIP

Geplaatst op 22 januari 2018 - 20:20

Wordt een hepatic arterial infusion (HAI) pump weleens voor andere doeleinden gebruikt naast de gebruikelijke toepassing (chemotherapie voor patiënten met darmkanker)?

 

Ik denk dan aan patiënten die bijvoorbeeld een genetische deficiëntie hebben in de darmen waardoor ze bepaalde moleculen (die endogeen niet geproduceerd worden en dus via exogene bronnen in het lichaam opgenomen moeten worden) niet meer op kunnen nemen via enterocyten. Als blijkt dat je diezelfde moleculen ook via bijvoorbeeld de lever op kunt nemen, dan kun je die via een HAI pomp direct in de leverslagader infuseren zonder dat je last hebt van renale klaring. Je zou diezelfde moleculen ook gewoon intraveneus kunnen inbrengen via bijvoorbeeld de arm en afhankelijk van de renale klaring de dosis verhogen. Da's sowieso ook voor een patiënt een stuk prettiger dan het chirurgisch aanbrengen van een pomp in het lichaam, maar toch: wordt de HAI pomp ook voor andere doeleinden gebruikt dan alleen chemotherapie?

"In biotech moet je soms dingen doen waarvan anderen zeggen dat het onmogelijk is."
Henri A. Termeer (1946-2017)


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures