Springen naar inhoud

Hulp gevraagd met SPSS


  • Log in om te kunnen reageren

#1

RoosWijker

    RoosWijker


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 06 maart 2018 - 00:47

Hoi Allemaal,

 

Ik ben student en doe momenteel een onderzoek voor mijn minor. Hiervoor heb ik een enquête gehouden en daarvoor moet ik nu deze data analyseren. Dit heb ik echter nog nooit eerder gedaan en SPSS is mij daarom onbekend. Ik heb al veel gegoogled, maar kom er niet uit, hopelijk kunnen jullie me helpen.

 

In mijn survey heb ik drie vragen, ze komen op hetzelfde neer en dienen als controle van elkaar. Het beste is daarom wanneer de antwoorden op de drie vragen hetzelfde zijn. Het zijn vragen met een schaal van 1 tot 7. Nu wil ik weten hoe groot het verschil is tussen de drie vragen en of de antwoorden inderdaad dicht bij elkaar liggen. mijn data ziet er zo uit, 3x102 reacties van 1, 2 of ... 7.

 

Ik zelf dacht aan een T-test maar dit lukt mij niet. Kunnen jullie me vertellen welke test ik moet doen en hoe ik dit in SPSS kan uitvoeren. Ik heb een Excel file toegevoegd die de drie vragen met hun waardes aangeven. 

 

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen, de deadline nadert en op dit moment ziet het er niet naar uit dat ik dit ga halen. 

 

Met vriendelijke groeten,

 

Roos

 


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures