Springen naar inhoud

Eiwitdenaturatie en wasbenzine



  • Log in om te kunnen reageren

#1

Magdalenaperic

    Magdalenaperic


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 06 april 2018 - 11:25

Beste,

Ik moet een artikel schrijven over eiwitdenaturatie. Ik heb hiervoor een proef gedaan waarbij ik in een reageerbuis wat eiwit heb gemengd met wasbenzine en water. Hier treedt (volgens mij) geen denaturatie op doordat er geen extreem pH-waarde verschil is of een verhoging van temperatuur. Hierdoor lijkt mij dat de structuur gewoon in tact is gebleven. Klopt dit? Alvast bedankt. 


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8451 berichten
  • VIP

Geplaatst op 06 april 2018 - 13:14

Nee dat klopt niet. Er zijn verschillende manieren om een eiwit te denatureren, één van die methoden is door de pH te veranderen. Verhitting zal eiwit ook doen denatureren, maar ook zout en bijvoorbeeld zeep kunnen dit doen.

 

Hoe kan je nagaan of een eiwit gedenatureerd is? ken je de page gel methode? Je kan met deze methode zowel eiwit voor als na denaturatie analyseren en kijken of je inderdaad met denaturatie te maken hebt.

"Meep meep meep." Beaker






Also tagged with one or more of these keywords: scheikunde

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures