Springen naar inhoud

Ethanol productie uit aardappelschil


 • Log in om te kunnen reageren

#16

ArcherBarry

  ArcherBarry


 • >1k berichten
 • 4507 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 21 mei 2018 - 10:16

Zoals ik dacht. In principe kan er gerust glucose gevormd worden door aanwezig maltase uit de schillen of wellicht is het aanwezig in een van de amylases. Echter als je puur kijk naar wat de enzymen doen die je toevoegt zal je op zijn kleinst maltose krijgen door de β-amylase.

 

Daarnaast wil ik laten begrijpen dat de Fehlings test (en glucosestrips) reageren op reducerende suikers, en dat is maltose ook. De conclusie van:

 

Hierbij een welkome update: Er is glucose aangetroffen!

 

is eigenlijk niet correct, maar moet zijn: Er zijn reducerende suikers aangetroffen!

 

Voor gist is het vetzak broekzak of ze glucose of maltose te eten krijgen, gezien gisten zelf maltase produceren. Echter ik hoop dat Pepijndb voor zijn verslagvorming rekening houd dat je analyses meten wat je wilt meten (ofwel valide zijn). In dit geval zit er een nuance verschil in.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#17

Benm

  Benm


 • >5k berichten
 • 11081 berichten
 • VIP

Geplaatst op 21 mei 2018 - 12:03

Maar er wordt toch alpha-amylase gebruikt? Beta-amylase knipt het op tot maltose, maar alpha toch wel tot glucose afhankelijk van hoe het zetmeel in elkaar steekt. 

 

Wat de test betreft: ik neem even aan dat je met test strips bedoelt het soort dat gebruikt wordt door diabetes patiënten? Die zouden gevoelig kunnen zijn voor maltose - ik weet niet of dat het geval is, maar je zou het kunnen testen als je beschikt over een sample zuivere maltose. 

Victory through technology

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures