Springen naar inhoud

De proef van Mohr



  • Log in om te kunnen reageren

#1

perden4

    perden4


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 16 juni 2018 - 18:16

Beste allen,

 

Op school hebben we een practicum gedaan waarbij we de zoutgehalte in brood moesten bepalen. Dit hebben we gedaan door middel van een titratie. Eerst hebben we brood opgelost in gedestilleerd water en dat te filtreren. Het filtraat titreren we met een zilvernitraatoplossing (0,05 M). Als indicator hebben we kaliumchromaatoplossing van 0,1 M gebruikt. Ook weten we hoeveel gram brood we hebben gebruikt (14,5 gr)

Ook hebben we de volgende reactievergelijkingen:

Ag(aq) + Cl(aq) -> AgCl (s)

en

2 Ag+ (aq) + CrO42- (aq) -> Ag2CrO4 (s)

 

Nu hebben we dus de beginstanden en de eindstanden van de titratie met de zilvernitraatoplossing als resultaten. Na vele pogingen zijn we er nog steeds niet uitgekomen. Kan iemand ons uitleggen hoe we de zoutgehalte van het brood zouden kunnen bepalen? 

 

Bij voorbaat dank,

Maria en Sophie.


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Margriet

    Margriet


  • >1k berichten
  • 2479 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 16 juni 2018 - 20:16

 

 

...Nu hebben we dus de beginstanden en de eindstanden van de titratie met de zilvernitraatoplossing als resultaten. ....

 

 

En wat kun je dan berekenen als de begin- en de eindstand weet?

 

En wat is er verder gegeven van de zilvernitraatoplossing?







Also tagged with one or more of these keywords: scheikunde

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures