[biologie] Evolutietheorie

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 1

Evolutietheorie

Kent iemand een goed Nederlandstalig beeldfragment waarin verwachte toekomstige mutaties in de mens op basis van de evolutietheorie worden getoond?

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 51.265

Re: Evolutietheorie

Dringende reden waarom dat per se Nederlandstalig moet zijn? Engels vergroot je trefkans aanzienlijk.
Nadine Kempeneers schreef:
 verwachte toekomstige mutaties in de mens op basis van de evolutietheorie
dan zul je er ook een voorspelling aan moeten wagen hoe leefomstandigheden in die toekomst veranderen. En daarmee gaan we uiteraard de science-fiction of het koffiedikkijken in. 
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Berichten: 383

Re: Evolutietheorie

Beste, wat u vraagt is inderdaad een scenario voor een SF-boek. Het voordeel (of nadeel) van een bepaalde mutatie met invloed op het fenotype komt pas tot uiting nadat die mutatie heeft plaatsgevonden. Darwin’s theorie zegt dat adaptaties te verklaren vallen vanuit het verleden, hij zegt nergens zoiets van “Tegen het jaar 3000 gaan we weer zwemvliezen ontwikkelen vanwege de klimaatopwarming en overstromingen”, ik zeg maar wat. Een H. sapiens van 20 000 jaar geleden (een jager/verzamelaar) zou doodziek geworden zijn als hij melk dronk maar zowat 8000 jaar geleden kon het perfect door de opkomst/ontdekking van landbouw en veeteelt en adaptatie (door mutatie) aan het nieuwe dieet. Wat gebeurde er eveneens? Graangewassen verteren = amylase, het enzym dat zetmeel afbreekt en het ontstaan van mutaties die het gen voor amylase versterken en uitbreiden.
Als u een kristallen bol heeft of tenminste veel fantasie, dan zal ik graag uw boek lezen, grapje! Maar lees deze paper, ik vind deze het beste antwoord op uw vraag:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4788123/

Reageer