Springen naar inhoud

Sacharose omzetten



  • Log in om te kunnen reageren

#1

Lottevanou

    Lottevanou


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 19 oktober 2018 - 20:37

Hallo
Voor school hebben we de opdracht gekregen om het suikergehalte in suikerbieten te bepalen. We doen dit via de Felhingsreagens. Voor sit aant te tonen hebben we glucose gebruikt maar dat mislukte. Nu zegt de leerkracht dat we met sacharose moesten werken alleen willen we geen tijd meer verliezen. Zodus is het mogelijk om sacharose om te zetten glucose zodat de proef wat rapper gaat?


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 4422 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 19 oktober 2018 - 20:44

Opmerking moderator :

Dit onderwerp past beter in het huiswerkforum en is daarom verplaatst.

 

Waar bestaat sacharose uit? niet alleen glucose?

 

Gezien sacharose een disacharide is, is deze splitsbaar via hydrolyse reacties. Doorgaans zijn er 2 manieren om dat te doen, wat denk jij wat mogelijk zal kunnen?

Veranderd door ArcherBarry, 19 oktober 2018 - 20:48

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!

#3

Lottevanou

    Lottevanou


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 19 oktober 2018 - 20:58

Ik weet dat sacharose bestaat uit glucose en fructose.

Aangezien mijn kennis niet zo groot is, heb ik ook geen flauw idee wat ik moet kiezen van hydrolyse reacties.

#4

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 4422 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 19 oktober 2018 - 21:17

als jij iets niet weet, dan weet Dr. Google het altijd voor je. Zelfs de beste advocaten weten niet elke wet uit hun hoofd maar ze weten wel waar ze kunnen zoeken.

 

https://nl.wikipedia.../wiki/Hydrolyse

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!

#5

Margriet

    Margriet


  • >1k berichten
  • 2514 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 21 oktober 2018 - 14:55

 

Voor school hebben we de opdracht gekregen om het suikergehalte in suikerbieten te bepalen. We doen dit via de Felhingsreagens.  

 
Met fehlingsreagens kun je reducerende suikers aan tonen. Je kunt dus zien óf er zo'n suiker aanwezig is maar niet hoeveel er van zo'n suiker aanwezig is. Verder, je zei het zelf al, is sacharose geen reducerende suiker.
 
Ik vraag mij af wat nu precies de opdracht was. Kun je de volledige tekst van die opdracht eens posten?






Also tagged with one or more of these keywords: scheikunde

1 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers


    Google (1)
Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures