Springen naar inhoud

Documentaire: The Uncertainty Has Settled


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Beresteyn

    Beresteyn


  • >250 berichten
  • 945 berichten
  • VIP

Geplaatst op 07 november 2018 - 17:45

De documentaire The Uncertainty Has Settled van Marijn Poels is vanaf vandaag gratis voor iedereen te zien op youtube.

 

Poels is van huis uit opgegroeid met een linkse ideologie, een ideologie die ervoor zorgde dat zijn familie ernaar streef om het beste voor eenieder te doen. Zo ook op het gebied van klimaat, met als achterliggende gedachte dat dat het beste is voor de planeet. Als filmmaker en journalist reisde Poels acht jaar lang over de wereld waar er veel armoede en conflict is. Hij werd geconfronteerd met de klimaatpolitiek en de globalisatie en bureaucratie, die in een razend tempo wordt in- en voortgezet door supranationale overheden zoals de Europese Unie. De groene ideologie riep vragen in hem op. En wat daarbij met name opviel, was dat het wetenschappelijke debat alsook het politieke en maatschappelijke debat over klimaat onmogelijk wordt gemaakt. 

 

In de documentaire spreekt Poels met een groot aantal burgers en boeren die direct geraakt worden door dit onderwerp. Wetenschappers van beide kanten - zowel voor- als tegenstanders van het beleid - verklaren hun perspectief en visie op de huidige stand van zaken binnen de klimaatwetenschap. De documentaire start met een frisse portie enthousiasme om meer te leren over het onderwerp en in de hoop om antwoorden te krijgen op prangende vragen zonder vooringenomen houding of mening. Met als belangrijkste: doen we nu eigenlijk wel het juiste? En wie en wat kunnen we nou eigenlijk (nog) vertrouwen?

 

"In biotech moet je soms dingen doen waarvan anderen zeggen dat het onmogelijk is."
Henri A. Termeer (1946-2017)


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures