Springen naar inhoud

IC-UV/VIS op zware metalen


 • Log in om te kunnen reageren

#1

NVW

  NVW


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 14 november 2018 - 10:35

Hallo iedereen ! 

 

Ik ben nieuw op het forum dus ik moet nog een beetje mijn weg zoeken.

Zoals de titel zegt ben ik mij aan het verdiepen in de IC-UV/VIS methode.  Ik ben al een tijdje van het school dus alles zit wat ver weg. Vandaar mijn vraagjes want het internet is ook niet altijd correct :-)

 

Spiking oplossing = Een gekende hoeveelheid stof die je injecteert in de IC om te controleren wat u rendement is. Is dit juist geformuleerd ?  En kan je ook zo u foutmarge berekenen ? 

 

Ik zou graag de juiste vertaling willen voor alkaline digestion solution : ik dacht eerst alkalische absoprtie oplossing maar dat klinkt zo raar. Als je digestion letterlijk gaat vertalen dan kom je op spijsvertering , in deze context klopt dat niet echt.

 

Als het mogelijk is het liefst zo simpel mogelijk uitgelegd , :lol:

 

Alvast bedankt ! 


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Benm

  Benm


 • >5k berichten
 • 11206 berichten
 • VIP

Geplaatst op 15 november 2018 - 01:56

Digestion is inderdaad vertering. In het engels een algemeen woord voor 'spijsvertering', maar in chemische context staat het gewoon voor afbraak, bijvoorbeeld van organisch materiaal door sterke bases of iets dergelijks waardoor je eiwitten splitst tot aminozuren om de hoeveelheid stikstof in een sample te bepalen. 

Victory through technology

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures