Omvormers

Moderators: jkien, Xilvo

Reageer
Berichten: 3

Omvormers

Hallo allemaal,
 
Ik ben aan het overwegen om zonnepanelen te kopen, maar ik zie overal verschillende soorten omvormers staan. Namelijk: gemodificeerde sinus omvormers en zuivere sinus omvormers. Ik weet inmiddels dat het beter is om zuivere sinus omvormers te doen, maar ik kan nergens een goede uitleg vinden behalve dat het 'beter is, en je apparaten kapot kunnen gaan'. Ik wil een iets natuurkundigere uitleg.
 
Alvast bedankt
 

Berichten: 12.262

Re: Omvormers

Zuivere sinus omvormers zijn "beter", als je dingen als motoren wilt gebruiken vanaf de omvormer. 
 
Voor de veel apparaten (computers, tv's, lampen, acculaders etc) maakt het niets uit, die kunnen prima overweg met de gepulste output van een omvormer met een gemodificeerde sinus. 
 
Huishoudelijk gezien is het dus geen enorm probleem, maar je moet wel oppassen met dingen als koelkasten, stofzuigers en dergelijke.  
 
Overigens is het alleen van belang als je je huis van stroom wil voorziet uit een accu oid, bij zonnepanelen is het gangbaarder de energie terug te leveren aan het net of deels zelf te gebruiken. Als je een dergelijke installatie koopt incl omvormer en monteur om het op het lichtnet aan te sluiten dan veranderd er niets aan wat er uit je stopcontacten in huis komt. 
Victory through technology

Reageer