Springen naar inhoud

Verschil in oxidatie dierlijke en plantaardige vetten


  • Log in om te kunnen reageren

#1

jochumkorzelius

    jochumkorzelius


  • 0 - 25 berichten
  • 17 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 december 2018 - 11:41

Hallo, is er een verschil in de oxidatie tussen dierlijke en plantaardige vetten?

Bronnen zijn  zeer welkom


Of misschien beter: zit er een verschil in verzadigding tussen plantaardige en dierlijke vetten?


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

jochumkorzelius

    jochumkorzelius


  • 0 - 25 berichten
  • 17 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 december 2018 - 16:23

Waarom is olie langer houdbaar dan boter(vet)?


#3

kwasie

    kwasie


  • >250 berichten
  • 399 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 december 2018 - 23:13

Omdat in boter ook water zit, en het een zuivelproduct is (eiwitten).

Het gaat uiteindelijk schiften en oxideren. (zoek op vetoxidatie)


#4

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 4444 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 06 december 2018 - 23:18

Opmerking moderator :

Dit onderwerp past beter in het huiswerkforum en is daarom verplaatst. Daarnaast hebben de topics over olie/botervet en oxidatie stabiliteit plantaardige olie/dierlijk vet zoveel met elkaar gemeen dat ik ze heb samengevoegd

 

Enige moeite om zelf te zoeken wordt hier wel op prijs gesteld. Als je na zelf zoeken er niet uit komt dan kunnen wij altijd een handje helpen.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Fat

https://en.wikipedia...wiki/Fatty_acid

 

om je op weg te helpen

Veranderd door ArcherBarry, 06 december 2018 - 23:26

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures