Springen naar inhoud

Was er ooit een vroegere beschaving?


 • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#16

Michel Uphoff

  Michel Uphoff


 • >5k berichten
 • 7426 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 29 januari 2019 - 15:51

Zie bericht #4 en vraag je af of jij hier niet hetzelfde aan het doen bent.

 

Ik vind verdere discussie niet zinnig voor een forum waarin we ons baseren op objectieve feiten en de wetenschappelijke methode.

Motus inter corpora relativus tantum est.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#17

Professor Puntje

  Professor Puntje


 • >1k berichten
 • 3881 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 29 januari 2019 - 16:14

De veronderstelling van complotdenkers en fantasten is kennelijk dat gebeurtenissen die naderhand niet tot in detail gereconstrueerd of verklaard kunnen worden dus ook niet gebeurd kunnen zijn dan wel anders moeten zijn gebeurd dan op grond van historische bronnen wordt aangenomen. Maar deze veronderstelling is onjuist! Wetenschap werkt namelijk altijd met vereenvoudigingen, en historische beschrijvingen zijn altijd incompleet. Men zal met het nodige graafwerk dan ook altijd waar het ook over gaat details kunnen vinden waarbij we naderhand niet meer precies kunnen achterhalen hoe iets in zijn werk is gegaan. Dat feit op zich vormt dan ook geen aanleiding om een complot of geschiedsvervalsing te vermoeden.

Veranderd door Professor Puntje, 29 januari 2019 - 16:20


#18

Rhiannon

  Rhiannon


 • >1k berichten
 • 3395 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 29 januari 2019 - 16:59

Opmerking moderator :

Zoals wij al meerdere keren hebben aangegeven, hanteert Wetenschapsforum de wetenschappelijke methode als beginsel en verwacht ook van de gebruikers dat deze methode door hen wordt geaccepteerd. Als een gebruiker twijfels heeft bij theorieën, historische bronnen e.d., dan wordt van hem/haar verwacht dat deze op systematische wijze worden beschreven, geordend, ter discussie gesteld, verklaard en/of ontkracht. Met andere woorden, we stellen bij twijfel niet alleen vragen, we proberen ook te luisteren naar anderen die wellicht meer kennis van zaken hebben dan wij.

 

Aangezien dat hier niet gebeurt, ondanks herhaalde pogingen van medegebruikers om de gestelde vragen te verklaren, dan wel te ontkrachten, zien we geen heil meer in het laten doormodderen op de ingeslagen weg. Dit topic wordt dus gesloten.

.

Hoe minder kennis, des te onwrikbaarder het oordeel.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures