Springen naar inhoud

Nieuw metaal bedenken atoomnummer 120 • Log in om te kunnen reageren

#1

Herin

  Herin


 • 0 - 25 berichten
 • 2 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 11 maart 2019 - 19:47

Hi ik heb een kleine opdracht die in me verslag van scheikunde moet. Ik laat de opdracht + wat ik gemaakt heb zien. Ik loop vast bij: en geef ook de sysematische naam voor nieuw ontdekte elementen. Dit is de opdracht:

"Nieuw metaal": Dit nog niet ontdekte metaal, komt in periode 8 van het periodiek systeem, de groep mag je kiezen.
Bedenk voor dit metaal een naam en geef ook de systematische naam voor nieuw ontdekte elementen. Ga na hoeveel protonen en elektronen dit element zal bevatten en maak een schatting van het aantal neutronen en de massa. Geef aan welke eigenschappen je verwacht voor dit nieuwe metaal

En dit is wat ik heb (als je fouten ziet zeg het dan pls):

Er is een nieuw metaal ontdekt, het metaal heeft de naam scheinium gekregen. Oganesson is dus nu niet meer het meeste recent gevonden element.
Scheinium staat in periode 8, groep 2 met het atoomnummer 120.
Het metaal wordt radioactief verwacht en daardoor zal radium niet meer de enige zijn die radioactief is in groep 2. Ook weten we dat het geen stabiele isotopen zal hebben aangezien het boven atoomnummer 82 zit. Als het goed is zal je ook zouten met scheinium kunnen maken
Aangezien het onder de aardalkalimetalen valt kan ik nu al een paar eigenschappen van het metaal verwachten: het is een reactief metaal (onedel), heeft waarschijnlijk een hogere dichtheid dan alkalimetalen, ze binden met gemak en elke aardalkalimetaal heeft 2 elektronen in hun buitenste schil die ze kunnen opgeven bij een ionische of covalente binding.
Dit metaal heeft 120 protonen aangezien het atoomnummer gelijk is aan het aantal protonen. Het heeft dan ook 120 elektronen aangezien het element neutraal geladen moet zijn.
De massa zal waarschijnlijk boven 294 zijn wat betekent dat het aantal neutronen ongeveer 175 (295-120) zal zijn.
De systematische elementnaam voor scheinium met het atoomnummer 120 is unbinilium.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

efdee

  efdee


 • >250 berichten
 • 277 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 maart 2019 - 08:10

Mogelijk behoort 'jouw' isotoop tot het eiland van stabiliteit.

http://sieplex.com/a...an-stabiliteit


#3

Benm

  Benm


 • >5k berichten
 • 11218 berichten
 • VIP

Geplaatst op 12 maart 2019 - 15:34

Het blijft natuurlijk speculeren, maar ik zou iets verwachten dat sterk op radium lijkt, maar ik verwacht geen dusdanig lang levende isotopen dat er daadwerkelijk veel aan eigenschappen te bepalen is (van de chemie van radium is wel heel veel bekend). Voor atoommassa zou je iets in de orde van 296 verwachten voor de produceerbare isotopen, maar allen met een heel kort halflife. Het zou wel kunnen dat er relatief stabiele isotopen mogelijk zijn met een groter aantal neutronen in de kern, maar die zijn gewoon heel lastig te maken voor de allerzwaarste kernen. 

Victory through technology


Also tagged with one or more of these keywords: scheikunde

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures