Springen naar inhoud

As en lagers monteren


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Jarne556

  Jarne556


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 25 april 2019 - 09:19

Beste mensen,

 

Ik ben bezig met een klein project en loop vast bij het maken van een constructie waarbij ik een as wil monteren om een draaipunt te creëren. Ik heb voorheen nooit een dergelijke constructie moeten bedenken en kom dus niet verder.

Knipsel.PNG Knipsel2.PNG

 

Ik wil het liefst dat de as makkelijk losgemaakt en uitgenomen kan worden maar wil natuurlijk niet dat dit zomaar kan gebeuren. Dit lijkt mij lastig omdat in mijn beleving een as altijd in het lager wordt geperst. Daarnaast heb ik niet echt een idee hoe ik het lager zelf vast kan zetten. 

 

Misschien is er een soort lager dat dit mogelijk maakt of moet ik de constructie volledig veranderen?

 


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Daniello1

  Daniello1


 • 0 - 25 berichten
 • 18 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 26 april 2019 - 11:47

Hallo Jarne,

 

Ik weet niet welke middelen je tot je beschikking hebt. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten of je lager bijvoorbeeld axiale speling mag hebben. Als je de as gemakkelijk losneembaar wilt houden dan is het koudmaken of persen geen optie. 

 

 

Wat de makkelijkste oplossing zou zijn is een lager met lagerhuis nemen waarbij de binnenring d.m.v. prikbouten of bus vastgezet wordt op de as. Dit heet een trekbus lager, de werking hiervan berust op de conische vorm waarbij je de binnenring van het lager strakker om de as kan 'trekken'.


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures