[Scheikunde] azijnzuur + kaliumpermanganaat
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 14
[Scheikunde] azijnzuur + kaliumpermanganaat
We hebben een proef moeten doen afgelopen week,
waarbij azijnzuur niet reageerde met een aangezuurde kaliumpermanganaatoplossing.
Weet iemand misschien waarom..?
waarbij azijnzuur niet reageerde met een aangezuurde kaliumpermanganaatoplossing.
Weet iemand misschien waarom..?
Heeft er altijd zin in!
- Berichten: 4.220
Re: [Scheikunde] azijnzuur + kaliumpermanganaat
Wat verwachtte je dat er ging gebeuren? Waarom?
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-
-Calvin-
-
- Berichten: 14
Re: [Scheikunde] azijnzuur + kaliumpermanganaat
Ik verwachtte dat er niets ging gebeuren, maar ik had geen goede rede waaróm niet.
Azijnzuur is misschien een te stabiel molecuul? Of vallen de koolwaterstoffen niet gemakkelijk uit elkaar?
Azijnzuur is misschien een te stabiel molecuul? Of vallen de koolwaterstoffen niet gemakkelijk uit elkaar?
Heeft er altijd zin in!
-
- Berichten: 1.379
Re: [Scheikunde] azijnzuur + kaliumpermanganaat
Azijnzuur wordt niet geoxydeerd omdat er aan het molecule geen oxydeerbare groepen zitten. Maar als je diverse azijnsoorten, die je in de keuken voor de consumptie gebruikt, onderzoekt kun je mogelijk nog wel wat reducerend vermogen vaststellen. Vooral bij diverse natuur- en wijnazijnen. Dat komt door aanwezigheid van andere stoffen die wel oxydeerbare groepen aan de moleculen bezitten. H. Zeilmaker
Uitleggen is beter dan verwijzen naar een website