Springen naar inhoud

voor wie heeft de wetenschapper gekozen? vlaamse politiek


 • Log in om te kunnen reageren

Poll: op welke partij stemde jij? (17 gebruiker(s) hebben cast gestemd)

 1. CD&V-NVA (1 stemmen [5.88%])

  Percentage van stemmen: 5.88%

 2. VLD-VIVANT (2 stemmen [11.76%])

  Percentage van stemmen: 11.76%

 3. SPA-SPIRIT (3 stemmen [17.65%])

  Percentage van stemmen: 17.65%

 4. Vlaams Blok (6 stemmen [35.29%])

  Percentage van stemmen: 35.29%

 5. Groen! (3 stemmen [17.65%])

  Percentage van stemmen: 17.65%

 6. blanco (1 stemmen [5.88%])

  Percentage van stemmen: 5.88%

 7. ongeldig (1 stemmen [5.88%])

  Percentage van stemmen: 5.88%

Stem Gasten kunnen niet stemmen

#1

Dino

  Dino


 • >250 berichten
 • 740 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 juni 2004 - 18:31

Ik ben Vlaming en ik schaam me. Het is eigenlijk heel erg maar mijn pronostiek voor deze verkiezingen komen uit.
Iedereen is het beu en heeft massaal protest stemmen gedaan op Vlaams blok en groen!

Met gevolg dat de andere partijen ferm achteruit gaan en de christenen die de oorzaak zijn van onze immense staatschuld weer aan de macht zijn en het VLaams blok als overwinnaar uit de bus komt.

Ik vroeg mij dan ook af wat de mensen hier gestemd hebben. Op wie stemt de inteligente vlaming?

please mensjes uit ons mooi buurtlandje: Niet stemmen aub.

greetz van een diep teleurgestelde Dino
xd
"My foot is fine, the chair died, but I don't think it suffered."

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

noortje

  noortje


 • >1k berichten
 • 1210 berichten
 • VIP

Geplaatst op 13 juni 2004 - 19:01

Ik schaam me ook dood als belg. Ik heb even een kijkje genomen bij de tot nu toe gekende uitslagen en bijna overal haalt het vlaamse blok de 30% (of zeer dicht in debuurt) overal stijgen ze sterk. gruwelijk gewoonweg!! Ik hoop dat al diegene die op deze rascistische partij gestemd heeft WEET waarop en op wie ze gestemd hebben!

Ik heb voor europa blanco gestemd: ben het niet eens met het hele gedoe rond europa en het zal ons meer last bezorgen dat iets goeds. En ik vond het hypocriet om op iets te stemmen waar ik niet voor ben.

Voor het vlaams parlement heb ik spa- spirit. ik sta niet 100% achter al hun partijpunten, maar kan me vinden in een heel groot deel van hen.
If you don't think you can reach the stars, that's fine cause it just leaves more for me to grab.

#3

Dino

  Dino


 • >250 berichten
 • 740 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 juni 2004 - 19:25

De paars groene regering was ideaal en heeft goed werk geleverd, de paars groene regering op federaal niveau niet en daar door is die van de VLaamse regering afgestraft onterecht eigenlijk.

xd
"My foot is fine, the chair died, but I don't think it suffered."

#4

Knownothing

  Knownothing


 • >250 berichten
 • 742 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 juni 2004 - 17:20

Het is verschrikkelijk triestig :shock:

1.000.000 Vlamingen hebben voor een partij van neo-nazi's gestemd. Vermeersch zei vandaag op de radio dat Filip Dewinter de mensenrechten "schijnwaarden" noemde... en dat de partij nog altijd weigert toe te geven dat hun neo-nazi verleden principieel verkeerd was. Ze vinden nu wel dat het "tactisch" verkeerd was...

Enfin ik schaam mij niet, ik heb twee keer SPa gestemd. Meer kan ik niet doen.

#5

bibi

  bibi


 • >25 berichten
 • 81 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 juni 2004 - 18:10

Wat bezielt al die Vlamingen eigenlijk? Ok, ik weet nu ook wel niet echt veel af van politiek, maar iedereen kent toch de standpunten van het Vlaams Blok??

Nu, mss is't eens goed dat 't Blok veel stemmen haalt... zou het de vlamingen niet aan het denken zetten? En de mensen zullen na een tijdje ook wel door hebben dat wat het blok wil niet helemaal juist zit !!

Nu, 'k vind het in elk geval triestig. En CD&V als grootste partij, 'k weet nie of we nu moeten lachen of huilen. Misschien heeft de vorige regering dit alles wel een beetje in de hand gewerkt, 'k weet niet, maar 'k was toch serieus ontgoocheld toen ik gister tijdens m'n pauze eens de radio aanstak. Der is nie veel aan te doen...

Ook ik heb voor dus voor de socialisten gestemd :wink:

#6


 • Gast

Geplaatst op 14 juni 2004 - 19:04

zo lang het blok nooit aan de macht komt kunnen mensen nooit beseffen dat het een incompetente of juist een competente partij is.
En wat irrationeel stemmen betreft waren een van de eerste vlaams blok stemmers hard core techno skin heads, wel ironisch als je weet dat het blok toen voor avondklok voor jongeren was en anti drugs..... juist iets wat zij meestal voor waren.
Ook tijdens vrouw aan de haard campagne waren er veel vrouwen die blok stemden, dus voor niets al die bh's verbrand. Ik ken wel een paar dole minas die zich nu in hun graf omdraaien.
Dus ik vrees dat rationaliteit er niet echt veel toe doet vandaar mijn testje (pol)

xd
die zich vandaag beseft heeft dat het blok maar 8 stemmen nodig heeft van de andere partijen om een 2/3 meerderheid te saboteren (alle stemen blok + 8 (waarvan er al 1 van het union frankophone er wel gaat bij zitten zeker) is een derde)

tenzij ik me vergis gaat het blok echt wel goed lastig kunnen doen en moeten alle andere partijen het ongelooflijk eens zijn.

greetz xd

#7

peterdevis

  peterdevis


 • >1k berichten
 • 1393 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 juni 2004 - 20:18

Ik heb voor europa blanco gestemd: ben het niet eens met het hele gedoe rond europa en het zal ons meer last bezorgen dat iets goeds.


Dit vind ik ongelofelijk. En er schuilt dezelfde redenering achter als de mensen die stemmen op het vlaams blok nl ONWETENDHEID en ANGST.

#8

Draco

  Draco


 • >25 berichten
 • 67 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 juni 2004 - 20:50

Ik heb twee keer op Groen! gestemd, waarom? Ik weet niks van politiek, enkel dan dat op 't Blok stemmen nie zo slim is en da Groen! in de regering moet blijven (vraag me niet waarom).
Maar om eerlijk te zijn. Ik heb al verschillende discuties meegemaakt, en telkens gaan er argumenten tegen andere partijen dan waarvoor ze gestemd hebben. Nooit heb ik gehoord van, ik stem op die partij omdat ze die en die en die goeie punten hebben. Volgens mij zit daar gewoon geen enkele deftige partij tussen. Nuja, 'k kan ferm mis zijn hoor, zoals reeds gezegd, ik ken niks van politiek. Maar 't zou wel tof zijn moest er eens iemand kunnen zeggen, die partij is nu eens goed, want die heeft die en die gedachtengang, en mss zijn die en die puntjes wat minder, maar dat compenceert niet blablabla...
Nuja, is toch al te laat he nu, mss in 't vervolg eens een poll starten voor de verkiezingen er zijn :shock:

Greetz
Draco

#9

noortje

  noortje


 • >1k berichten
 • 1210 berichten
 • VIP

Geplaatst op 14 juni 2004 - 21:37

Ik heb voor europa blanco gestemd: ben het niet eens met het hele gedoe rond europa en het zal ons meer last bezorgen dat iets goeds.


Dit vind ik ongelofelijk. En er schuilt dezelfde redenering achter als de mensen die stemmen op het vlaams blok nl ONWETENDHEID en ANGST.


Ik vind het erg dat jij mij, zonder mij te kennen of zonder enige uitleg (ik heb mijn redering helemaal niet opgeschreven en jij leest deze blijkbaar ergens, maar ze komt in ieder geval niet van mij !), zomaar vergelijkt met kiezers van het vlaams blok.

Ik heb blanco op europa gestemd omdat ik TEGEN europa ben, niet omdat ik bang ben of onwetend. Ik ben misschien meer geinformeerd over deze materie als een doorsnee burger. En ik hoef mij aan jou niet te verantwoorden voor mij stem. IK weet waarom ik blanco gestemd hebt en als jij een andere mening rond deze materie hebt is dat jouw goed recht, maar dat betekent niet dat mijn pure angst en onwetendheid is. Het is een ANDERE mening. We leven nu eenmaal in een wereld met VERSCHILLENDE mensen!

draco,

elke partij heeft zijn goede en zijn slechte kanten (zelfs het vlaams blok, maar die heeft, voor mij, zwaar doorwegende slechte partijpunten). Je moet voor jezelf de balans opmaken of een partij jouw stem krijgt.

Ikzelf heb enkele fundamentele zaken waaraan zoiezo moet voldoen zijn binnen een partij: euthanasie moet mogelijk zijn en geen discriminatie promoten op welk gebied dan ook. voor mij vallen er dan al 2 partijen af.

en zo kom je uiteindelijk tot een partij die meer positieve zaken in de balans heeft dan negatieve.

Misschien een tip voor volgende verkiezingen: neem eens de tijd om de programmas door te nemen van elke partij.
If you don't think you can reach the stars, that's fine cause it just leaves more for me to grab.

#10

Dorus

  Dorus


 • >250 berichten
 • 299 berichten
 • Verbannen

Geplaatst op 14 juni 2004 - 22:14

Nu zullen alle jonge forummers wel over mij vallen, maar ik ben een gevorderde senior en heb voor het Vlaams Blok gestemd.
Ik voel mij geen Vlaming, kom uit een katholiek nest, heb 25 jaar lang mijn eigen zaak geleid en heb dus meestal liberaal gestemd.
Behalve nu.

Bent u geïnteresseerd in de reden? Neen, lees dan niet verder. Zo ja: wind u niet op, beoordeel rustig en met overleg.

Een samenleving heeft een bepaalde niveau van welstand bereikt, dank zij het onverdroten werk van vele generaties. Het is een natuurrecht van deze samenleving haar verworvenheden te beschermen en te verdedigen.
Of de waarden en normen die een samenleving hanteert bedreigt worden of niet is geen objectieve perceptie, maar een subjectieve beslissing van de leden van die samenleving, maar ondanks dat, bepalend.
Als de welvaart van deze samenleving dus bedreigd wordt door bepaalde elementen dan zal ze reageren. Doet zij dit niet dan is zij autodestructief bezig.
Of de bedreigende elementen van aloochtone oorsprong zijn of niet is irrelevant.
Als er een waarneming van bedreiging is dan reageert de samenleving.

Dat is wat ik gedaan heb, als bewust lid van deze samenleving. Het spijt me vast te stellen dat geen enkele traditionele partij in België ook maar enige poging tot analyse doet. Elke vorm van overleg en debat wordt weggeveegd met argumenten van fascisme, vreemdelingenhaat, racisme, nazisme, xenofobie etc.
Er wordt zelfs geen poging ondernomen om deze begrippen te duiden, waardoor ze verworden tot holle slogans.

Ziedaar, beknopt mijn overwegingen. :shock:
"God is een door de mens gemaakt wezen, waarop de mens omwille van eigen geluk en genotsverhoging zijn menselijke idealen, noden en wensen projecteert."

- L. Feuerbach

#11

Dino

  Dino


 • >250 berichten
 • 740 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 juni 2004 - 23:00

Ok ten eerste voor dat er ferme discussies oplaaien gelieve hier enkel te posten

-wat je beweegredenen zijn als je deze wil toe lichten.
-Opmerkingen omtrent anderen hun beweeg redenen

Gelieve niet te posten als
-Je enkel aanvallende of uitlokkende opmerkingen hebt

Ook als iemand iets zegt neem het niet persoonlijk!


De bedoeling van dit topic is om klaarheid te krijgen op de uitslagen die mij niet verast hebben maar toch een beetje doen na denken.

xd
"My foot is fine, the chair died, but I don't think it suffered."

#12

Knownothing

  Knownothing


 • >250 berichten
 • 742 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 juni 2004 - 23:10

Dorus, kun je dan even uitleggen welke elementen van onze samenleving dan wel bedreigd worden en door wie? En wat het blok daar aan dacht te doen?

De ergste bedreiging voor onze samenleving is het verdwijnen van de solidariteit en het extreem individualisme. Precies dat waar het Blok voor staat.

Dat zijn problemen die je niet kan oplossen door een avondklok in te stellen, nultolerantie, vreemdeling uit te wijzen en vrouwen terug naar de haard te sturen dunk me.

#13

Dino

  Dino


 • >250 berichten
 • 740 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 juni 2004 - 23:11

Ik heb VLD gestemd

redenen?
Wel eerlijk gezegd vindt ik dat de Vlaamse regering goed werk leverde de laatste 5 jaar zowel algemeen als biologisch vlak(natuur decreet oa)

Waarom dan niet op groen of spa?
Wel groen! is incompetent sorry zijn lieve gasten en nodig om alarm bel te luiden maar daar stopt het.

Spa heeft hele goede elementen maar ook zeer slechte en ik ben echt niet te vinden voor hun (eigenlijk Robert van de wale of hoe die eikel ook noemt, dit is trouwens top punt van vertrouwen in je politieker ze liegen over hun naam.... ) gratis stoten. Ook is het zo dat de laatste jaren ze al een paar uitspraken hebben gedaan die mij ook niet liggen. Ook kan ik Bertje niet horen of zien en beschouw hem als mega onbekwaam.

CD&V sorry maar hebben 20 jaar gehad en hebben het goed verziekt zie staatschuld van onze lieve Martens. En vind Leterme onbekwaam en de rest van partij lijkt mij ook niet sterk

Op Vlaams blok kan ik niet stemmen. Misschien stom maar ik ben hun begin propaganda en gedachte goed niet vergeten... Ik ga der dan ook van uit dat de vos zijn streken niet verliest.

MAAAR het vlaams blok is de beste termometer van VLaanderen, ze zijn er op veel vlakken perfect op. Ik twijfel wel sterk aan hun bekwaamheid.

dit heel kort een samenvatting
onbekwaamheid was afgeleid uit alles wat ze al uitgestoken hebben.

xd
"My foot is fine, the chair died, but I don't think it suffered."

#14

Steabert

  Steabert


 • >250 berichten
 • 255 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 juni 2004 - 07:30

Nu zullen alle jonge forummers wel over mij vallen, maar ik ben een gevorderde senior en heb voor het Vlaams Blok gestemd.
Ik voel mij geen Vlaming, kom uit een katholiek nest, heb 25 jaar lang mijn eigen zaak geleid en heb dus meestal liberaal gestemd.
Behalve nu.

Bent u geïnteresseerd in de reden? Neen, lees dan niet verder. Zo ja: wind u niet op, beoordeel rustig en met overleg.

Een samenleving heeft een bepaalde niveau van welstand bereikt, dank zij het onverdroten werk van vele generaties. Het is een natuurrecht van deze samenleving haar verworvenheden te beschermen en te verdedigen.
Of de waarden en normen die een samenleving hanteert bedreigt worden of niet is geen objectieve perceptie, maar een subjectieve beslissing van de leden van die samenleving, maar ondanks dat, bepalend.
Als de welvaart van deze samenleving dus bedreigd wordt door bepaalde elementen dan zal ze reageren. Doet zij dit niet dan is zij autodestructief bezig.
Of de bedreigende elementen van aloochtone oorsprong zijn of niet is irrelevant.
Als er een waarneming van bedreiging is dan reageert de samenleving.

Dat is wat ik gedaan heb, als bewust lid van deze samenleving. Het spijt me vast te stellen dat geen enkele traditionele partij in België ook maar enige poging tot analyse doet. Elke vorm van overleg en debat wordt weggeveegd met argumenten van fascisme, vreemdelingenhaat, racisme, nazisme, xenofobie etc.
Er wordt zelfs geen poging ondernomen om deze begrippen te duiden, waardoor ze verworden tot holle slogans.

Ziedaar, beknopt mijn overwegingen. :?:


ik ben het niet met je eens.
ik begrijp de angstgevoelens die gepaard gaan met de toestroom van vreemdelingen, ik ben er ook mee vertrouwd.
doch, er zijn een aantal hele goeie redenen om niet op het vlaams blok te stemmen
1) dat lost niks op, de vreemdelingentoestroom is ónomkeerbaar, we moeten er mee leren omgaan, een conservatieve houding daar (met alle vooroordelen vandien) is nefast, en zal leiden tot een averechts effect.
om die reden stemmen op het vlaams blok is dus een laatste terugslag van een bange maatschappij. de geschiedenis bevestigt het alom: terughoudendheid leidt tot de ondergang.
2) heeft u ooit al persoonlijke negatieve ervaringen gehad met vreemdelingen? ik kan getuigen dat bij de meeste mensen vooral het gevoel de bovenhand krijgt op het verstand.
3) de basis van het vlaams blok: neo-nazistische oorsprong die niet afgezworen werd. onderdrukken van de vrije meningsuiting vanuit het hoogste niveau. stemmen op zo'n partij is een belediging voor de mensen die gevochten hebben voor deze samenleving, daar is geen enkel excuus voor.

het valt op dat het vooral mensen zijn die bij wijze van spreken "nooit uit hun zetel komen" op het blok stemmen.
komt u onder de vreemdelingen? bent u persoonlijk bedreigd?

als u zich onveilig voelt kunt u beter niet op het vlaams blok stemmen, zij
willen bijvoorbeeld een burgerwacht inschakelen: gelegitimeerde bendetjes. denkt u nou echt dat die voor een betere samenleving zullen zorgen door controles? het is een regelrechte aanslag op de vrijheid.µ

ik veroordeel niemand, ook niet mensen die op het blok stemmen. maar
uit één of andere angst op een neo-nazistische partij stemmen?
en verkoop niet die onzin van: "ze zijn toch niet meer zo extreem". daar
kan ik alleen maar zeggen: droom verder.

nog één opmerking: als straks de vergrijzing een probleem wordt, moet
ik dan straks de senioren wegstemmen omdat zij een bedreigend element vormen? flauwe kul.
er zijn veel werkende vreemdelingen, en ook veel nietsnutten van vlamingen,
moet ik dan die vreemdelingen buiten kieperen? en die vlamingen hier houden?

ik weet niet of het juist is, maar ik denk dat het vooral met angst voor de
islam te maken heeft? (ik heb veel ervaring in eigen kring)
tjah, ik kan u geen ongelijk geven, maar er zijn ook andere partijen waar
u dan kan voor stemmen, bv niet-islamitische partijen :wink:
het vlaams blok is een schijnoplossing: zij zullen uw angst niet wegnemen.
zullen zij beletten dat we "veroverd" worden door de moslims?
als we ooit de ondergang tegemoet gaan, dan zal dat heus niet zijn door
een paar migranten :shock: , maar door oorlog, haat.

"angst is een slechte raadgever": die waarheid gaat al véél langer mee
dan het blok, of ik :wink:

#15


 • Gast

Geplaatst op 15 juni 2004 - 08:19

Ik vind het erg dat jij mij, zonder mij te kennen of zonder enige uitleg (ik heb mijn redering helemaal niet opgeschreven en jij leest deze blijkbaar ergens, maar ze komt in ieder geval niet van mij !), zomaar vergelijkt met kiezers van het vlaams blok.


Beste Noortje,

Het was niet mijn bedoeling om u in één of andere hoek te drummen of u persoonlijk aan te vallen. Het beste bewijs hiervoor haal je immers zelf aan nl, ik ken jou en je beweegredenen niet.

Met mijn post wou ik enkel 2 zaken aantonen:

1) Dat we allen potentiele "Blok" kiezers zijn uit angst en ontwetendheid
2) dat het Blok drijft op simpele (niet objectieve) stellingen


Jou quote ( en tijdens de campagne ook de quotes van vele niet Blok Politici) beantwoordde mijn inziens aan deze stellingen. Ik weet wel dat ik u op deze wijze onrecht aandoe, door niet naar uw achterliggende motieven te peilen.
Toch had ik graag de mechanismen die het Blok gebruikt aan de hand van jou zinnetje toegelicht.

ben het niet eens met het hele gedoe rond europa en het zal ons meer last bezorgen dat iets goeds


1) Het gebruik van algemene negatieve termen: gedoe (poppenkast, rotzooi, verloederig, ...). Door het gebruik van deze woorden wordt er een sfeer geschapen van onbehagen, 'er loopt iets mis boven mijn hoofd ' gevoel. Bovendien vult iedereen deze begrippen op zijn manier in, omdat deze bewoordingen nooit worden verduidelijkt wat men er juist met bedoeld. Hierdoor onstaat er een illusie dat er een gemeenschappelijk probleem is.

Ook Dokus gebruikt dit mechanisme (onbewust?). Hij spreekt de hele tijd over dreiging, zonder aan te duiden wat deze dreiging inhoud. Heft hij ongelijk ? Natuurlijk niet: een veranderende wereld wordt door iedereen bedreigend aangevoeld, allen is de dreiging voor ieder individu anders. Het ongelijk zit dus in het niet benoemen van de concrete dreiging die je ervaart.

2) Het niet onderbouwen van algemene vage stellingen:
'het zal ons meer last bezorgen dan goeds"
"Onze samenleving is onveilig geworden"
"de vreemdelingen komen hier profiteren"
"de islam neemt Belgie over"

In al deze stellingen is oppervlakkigheid en veralgemening troef. Welke last , wat goeds? Vreemdelingen wie zijn dat: de Nederlanders (grootste groep allochtonen in België)? Ah nee meneer die bedoelen we niet? Wie dan wel ?....
De oplossingen die worden aangereikt zijn mogelijks nog éénvoudiger en algemener: Pas u aan of verhuis. Pas u aan aan wat. Persoonlijk vindt ik dat het niet weggooien van afval op straat een wezenlijk Vlaamse cultuurelement is, dus alle blikjeswerpers buiten. (En het ben ik niet die een karikatuur maak, maar wel het blok)
Deze algemene stellingen samen met onwetendheid leiden naar angst.
vb.

Een samenleving heeft een bepaalde niveau van welstand bereikt, dank zij het onverdroten werk van vele generaties. Het is een natuurrecht van deze samenleving haar verworvenheden te beschermen en te verdedigen.


onwetendheid: Culturen die zich afsluiten, verstarren en staan stil. Doorheen de geschiedenis is het zo dat de meeste vooruitgang wordt geboekt daar waar verschillende culturen met elkaar in contact komen.De rennaisance is opgang gekomen na een hernieuwd contact met de Moren
Onze welstand is niet alleen gebouwd op het harde werken van vlamingen. Heel wat rijkdom werd en wordt vergaard op de rug van uitgebuitte volkeren (Kongo als voorbeeld). Verder hebben geografie en klimaat een grotere invloed op de ontwikkeling van een maatschappij dan dat we denken.
Angst : ondanks dat de levensstandaard nog nooit zo hoog is geweest, en de reeds jarenlange aanwezigheid van "vreemdelingen" denken we dat onze maatschappij verloren gaat gaan door deze minderheid.


Nu nog een losstaande reactie op Dorus:


Dat is wat ik gedaan heb, als bewust lid van deze samenleving. Het spijt me vast te stellen dat geen enkele traditionele partij in België ook maar enige poging tot analyse doet. Elke vorm van overleg en debat wordt weggeveegd met argumenten van fascisme, vreemdelingenhaat, racisme, nazisme, xenofobie etc.


Elke partij heeft wel degelijk een analyse gemaakt, alleen komen zij tot minder eenvoudigere oplossingen dan het Blok.
SPA-Spirit-Groen : verzuring maatschappij: we zien alleen wat slecht is in nze tuin
VLD : economie stimuleren , meer blauw op straat, immigratiestop
CD&V: ligt er ergens tussen in.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures