Springen naar inhoud

Definitie lineair gepolariseerde elektromagnetische golf


 • Log in om te kunnen reageren

#1


 • Gast

Geplaatst op 16 juni 2004 - 22:21

Ik vroeg me af of de volgende definitie van een lineair gepolariseerde elektromagnetische golf voldoende/volledig is. Kan iemand eventueel zeggen wat er nog moet bijstaan of waar er iets niet klopt? Indien de definitie correct is mag dat ook altijd bevestigd worden! :shock:

Definitie lineair gepolariseerde elektromagnetische golf:
'Een elektromagnetische golf bestaat uit zowel een elektrisch veld als een magnetisch veld. Nemen we nu een elektromagnetische golf die zich in de richting en zin van de X-as voortplant. In deze golf is het elektrisch veld E volgens de Y-as gericht en het magnetische veld B volgens de Z-as.
Golven waarbij het elektrisch veld en magnetisch veld beperkt zijn tot het evenwijdig zijn met een paar loodrechte assen, zijn lineair gepolariseerde (elektromagnetische) golven.
Verder zijn op elk punt P de groottes van het elektrisch veld E en het magnetisch veld B enkel en alleen afhankelijk van de x-co÷rdinaat en van de tijd t.'

Kurt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Hallo1979

  Hallo1979


 • >1k berichten
 • 1172 berichten
 • VIP

Geplaatst op 16 juni 2004 - 22:48

JE kan het nog makkelijker maken ook geldt: E(x,t)=c*B(x,t)
"If you wish to make an apple pie truly from scratch, you must first invent
the universe." -- Carl Sagan (US physicist and astronomer,1934-1999)

#3


 • Gast

Geplaatst op 17 juni 2004 - 08:44

Ik vroeg me nog af: veronderstel dat die golven sinuso´daal zijn (ik veronderstel dat golven meestal sinuso´daal zijn of niet?) Moet de golf van E en die van B altijd in fase liggen met elkaar? (zodat wanneer het maximum op de golf van E wordt bereikt ook het maximum van de golf van B wordt bereikt)

en die constante c in E(x,t)=c*B(x,t), aan wat is de algemene vorm daarvan gelijk? Iets van cos(kx - Wt) met W = omega = hoeksnelheid ?

#4

Hallo1979

  Hallo1979


 • >1k berichten
 • 1172 berichten
 • VIP

Geplaatst op 17 juni 2004 - 10:17

Die constante is de lichtsnelheid en ze lopen altijd in fase E in de top, dan is B in de top
"If you wish to make an apple pie truly from scratch, you must first invent
the universe." -- Carl Sagan (US physicist and astronomer,1934-1999)

#5


 • Gast

Geplaatst op 17 juni 2004 - 11:02

Dus als ik het goed begrijp betekent E(x,t)=c*B(x,t) gewoon dat beide golven met een snelheid gelijk aan de lichtsneldheid bewegen en dat ze in fase liggen. Maar uit die formule alleen kan je bv. toch niet uithalen dat de golf van het elektrisch veld in een hoek van 90░ met de golf van het magnetische veld ligt? Of is dit geen vereiste om een elektromagnetische golf te hebben? :shock:

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures