Springen naar inhoud

Klonen mogelijk? nu en in de toekomst?


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 24 juni 2003 - 19:50

Ik heb er helaas nog niks van kunnen terug vinden, maar wordt het bijv
mogelijk om te klonen? , en dan in de zin van bijv:
Hersens van een bestaand mens, van bijv 60 jaar in een ander jonger lichaam te zetten, zodat je in princiepe onsterfelijk ben? tis een beetje een vage vraag maar hoop dat jullie het begrijpen, graag nadere toelichting hierover, mischien is deze vraag beter: Is het mogelijk dat de mens het eeuwig leven uitvind?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2


  • Gast

Geplaatst op 27 juni 2003 - 16:15

Hersens overzetten is geen klonen hoor. Het zal wel mogenlijk worden om nieuwe hersens te maken van bestaande hersencellen. Hierdoor krijg je dus nieuwe "lege" hersens.

#3


  • Gast

Geplaatst op 24 augustus 2003 - 20:36

Het is op dit moment mogelijk om te klonen. Kijk maar naar Dolly de schaaap. Een probleem bij het klonen is, dat er pas afwijkingen ontstaan na enkele generaties verder. Op dit moment wordt er onderzoek gedaan om, organen te kweken. Een voordeel hiervan is, is dat er geen afstoting plaats vindt van het desbetreffende orgaan bij transplantatie. Dt onderzoek is belangrijk, om de grote wachttijden weg te werken en een zo plezierig leven van de patient te creeren. Want er vindt in de regel geen afstoting meer plaats en dus minder complicaties. Op dit moment wordt er al weefselkweek toegepast met huid bij brandwonden patienten. En in de toekomst met organen. Theoretisch moet het al kunnen, maar hoe reageert de maatschappij er op? Overigens zijn er nog wat kleine kinderziektes.

#4

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8405 berichten
  • VIP

Geplaatst op 12 november 2003 - 09:55

dus inplaats van een hersen transplantatie doe je dus eigenlijk een lichaamstransplantatie. dit is al een keer gedaan bij apen. (niet gekloond) ze hakte bij de ene aap de kop eraf, en zette deze bij een andere aap (waar de kop ook van af was) er weer op. de aap leefde wel alleen was hij volledig verlamd doordat het ruggemerg ook was doorgesneden.
"Meep meep meep." Beaker

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures