Hoe werkt dit forum?

Moderator: Miels

Reageer
Berichten: 536

Hoe werkt dit forum?

Ik dacht eerst altijd dat dit zo'n kant en klaar forum was... maar dat lijkt me nu niet dus. Zo heeft iemand (Rogier?) het voor elkaar gekregen LaTeX te integreren in het forum. Mijn vraag: Welke delen waren kant-en-klaar en welke zijn echt gemaakt door iemand van hier en zijn de mogelijkheden erg beperkt?

Gebruikersavatar
Berichten: 1.413

Re: Hoe werkt dit forum?

Als je boven je hoofdbericht kijkt zie je de link free phpbbforum.

als je echt nieuwsgierig bent maak je er één aan en je hebt de basis.

Verder kun je je op de site van phpbb orienteren op de beschikbare aanpassingen.

Gebruikersavatar
Beheer
Berichten: 15.202

Re: Hoe werkt dit forum?

Welke delen waren kant-en-klaar en welke zijn echt gemaakt door iemand van hier en zijn de mogelijkheden erg beperkt?
Een forum als dit is als volgt opgebouwd:
  • standaard phpBB installatie

    als je het zelf ergens installeert (echt fluitje van een cent) zie je precies wat dit wel en niet kan
  • modificaties

    hoef je niet zelf te programmeren, dat is al door iemand gedaan. Je kan dus een soort van setup-bestandje downloaden. Hiervoor moet je wel een heel klein beetje kunnen programmeren: vaak is het bestand ouder dan de laatste versie van phpBB en lukken zoek-en-vervang opdrachten dus niet helemaal. Dat moet je corrigeren.
  • zelf programmeren

    als je wil kan je natuurlijk zelf ook helemaal uit je dak gaan met php. Dat doen wij echter bijna niet. Een paar kleine dingen zijn zelf gemaakt: het menu rechts boven bijvoorbeeld. Verder is een aantal modificaties wat gewijzigd om het net iets beter op onze wensen aan te laten sluiten
In het geval van LaTeX kwam er echter heel wat meer bij kijken: daarvoor moest ook vanalles op de server worden geinstalleerd. Omdat onze provider de zaak nogal goed heeft dichtgetimmerd en niet zomaar alle packages installeert, heeft Rogier veel tijd moeten stoppen in wat work-arounds.

Wanneer de server deze functionaliteit eenmaal heeft, kan pas de modificatie die er voor LaTeX-phpBB is met succes worden geinstalleerd.
Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic

Gebruikersavatar
Berichten: 5.679

Re: Hoe werkt dit forum?

Als je ergens webspace hebt op een server waar LaTeX (dat is eigenlijk een apart programma) al staat geïnstalleerd, dan is het wel te doen met een redelijk kant-en-klare plugin voor phpBB. Is bij Linux servers vaker het geval dan Windows servers. Je moet hier en daar wel wat tweaken maar geen moeilijke of ingrijpende dingen.


Wat betreft de mogelijkheden, mits je er genoeg vanaf weet (php met name) zijn die eindeloos :roll:
In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is.

Gebruikersavatar
Berichten: 17.659

Re: Hoe werkt dit forum?

De standaard forum-software kun je gratis downloaden van www.phpbb.nl.

Daar hebben ze ook een zeer uitgebreid forum waar support gegeven wordt. Ook hebben ze aantal standaard aanpassingen (ook wel: modificaties, MODs, hacks) op hun website staan. Verdere MODs kun je vinden op bijvoorbeeld www.phpbbhacks.com


De basissoftware en de modificaties zijn zodanig opgezet dat iemand met weinig verstand van programmeren toch zelf een redelijk forum in elkaar kan knutselen. En als je er lang genoeg mee bezig bent dan kun je op een gegeven moment ook zelf wat knutselen.
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

Reageer